School met de bijbel

Noed in Sint Nicolaasga, ( Toon op kaart )

9 scholieren

Bekijk de volledige pagina van School met de bijbel, blijf op de hoogte van reünies en vind je klassenfoto’s terug!

In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Log in en begin meteen of registreer je gratis!

School met de bijbel foto

Op School met de bijbel vind je 0 klassenfoto’s en 9 schoolgenoten. Herken jij ze nog?

Meld je snel aan en kom weer in contact met je oud-schoolgenoten!

Aanmelden

Beppie (Berber) van Dijk, die tot mijn grote verdriet verhuisde toen we in de vierde of vijfde klas zaten.

Beppie (Berber) van Dijk, die tot mijn grote verdriet verhuisde toen we in de vierde of vijfde klas zaten.

School met de bijbel, 1957

Ik was dikke vriendinnen met Sippie Hoekstra, Feikje Oosting en Lieuwkje Cnossen.

Ik was dikke vriendinnen met Sippie Hoekstra, Feikje Oosting en Lieuwkje Cnossen.Mijn favoriete lerares was juffrouw Loerts met haar lange blonde haren.De jongens die ik leuk vond waren Rene Zwaga en Andries Hoekstra.

School met de bijbel, 1965

Ik kwam in de 3de klas hier op school bij meester Boonstra.

Ik kwam in de 3de klas hier op school bij meester Boonstra. We (vader Jan, moeder Maaike, Marjan, Mieke, Eddie, Lise en Petra) verhuisden toen van Offingawier (ik zat in Sneek op de Julianaschool) naar 'de Heide'. We waren in eerste instantie wel wat vreemde eenden in de bijt, omdat we geen Fries spraken, maar dat leerde ik in 2 maanden tijd! Ik weet nog van meester Boonstra dat hij prachtig kon vertellen, dat hij oliebollen bakte voor zijn verjaardag (in februari) en dat hij regelmatig uit zijn slof schoot, waarbij hij nogal eens een lineaal gebruikte. Ik herinner me ook nog dat ik eens 1000 tafels moest schrijven, omdat ik Henny Kuperus aanbood om haar even te helpen met het eveneens schrijven van 1000 tafels. Ik deed er carbonpapier tussen, dat schoot beter op, want we moesten steeds de tafel van 1 t/m 10 doen. In de 5de en 6de klas zat ik bij meester Brouwer. Voor hem mocht ik vaak sigaretten (Lexington) halen in het dorp en we mochten om de beurt koffie halen voor de meesters en de juffen bij de vrouw van meester Brouwer in het schoolmeestershuis naast de school. Op 1 april 1971 overleed onze vader aan een hartinfarct. We werden toen alle 5 uit de klassen gehaald en ik dacht in eerste instantie dat het een 1 april grap was. Toen we na de begrafenis weer op school kwamen werd er zowel door de leerkrachten als door de kinderen niets gevraagd of gezegd en ik wist me geen houding te geven. Alles ging gewoon door, terwijl voor mij de wereld stil stond en ik me enorme zorgen maakt om mijn moeder, mijn zussen en broer. Gelukkig gaan dit soort dingen nu heel anders op scholen. Ik herinner me verder dat we aan het einde van het laatste schooljaar in 3 groepen werden verdeeld voor lager, middel en hoger voortgezet onderwijs. Ik was een twijfelgeval Mavo/ Havo en ging met Greetje Brouwer en Bavius de Vries 10 zaterdagochtenden naar het Nassau College in Heerenveen, om daar een aantal vakken te volgen en toetsen te maken, zodat duidelijk werd wat de beste optie was. Ik vond het vreselijk op die school en heb thuis gesmeekt of ik naar de Mavo in Joure mocht, omdat al mijn vriendinnen (Willy, Henny, Wilma, Thea) daar ook naar toe gingen. Daar heb ik 4 heerlijke jaren gehad.

School met de bijbel, 1968

?