School met de Bijbel

Hoofdweg in Holwierde, ( Toon op kaart )

18 scholieren

Bekijk de volledige pagina van School met de Bijbel, blijf op de hoogte van reünies en vind je klassenfoto’s terug!

In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Log in en begin meteen of registreer je gratis!

Registreer gratis
  • Klassenfoto’s 1
  • Schoolgenoten 18

Op School met de Bijbel vind je 1 klassenfoto’s en 18 schoolgenoten. Herken jij ze nog?

Meld je snel aan en kom weer in contact met je oud-schoolgenoten!

  • Schoolherinneringen 14

Ik was de kleinste (en een van...

Ik was de kleinste (en een van de eigenwijsten) van de klas, meester de Jong herriner ik me nog goed evenals men kameraden Otje Visser, Bertje Ebbens, Wouter van Dijk.

2007, johan

Juf Weessies Was mijn Kleuterj...

Juf Weessies Was mijn Kleuterjuf en later mijn zondagsschooljuf.

2007, Dinie

Een reus? nee, de duvel zelf. ...

Een reus? nee, de duvel zelf. Onderweg naar de kleuterschool, steppend of lopend, bleef ik altijd even peinzend staan op de driesprong bij de Krewerderweg. Daar lag, en ligt nog altijd een grote kei met een voetafdruk er in. Onmogelijk... in een kei? Jawel, hij was dan ook van een reus, werd ons verteld... Toch klopte daar iets niet aan. Zelfs mijn kinderlaarsje paste er niet in... Dit raadsel kwam pas tot een oplossing, toen ik in de jaren negentig eens een NRC-bijlage las over sporen van de duivel in Nederland, en Holwierde bezette een ereplaats met een echte afdruk van zijn hoefpoot in een zwerfkei. Terecht verborgen gehouden voor onze gereformeerde kinderzieltjes, want je moest er elke dag langs. Een reus, dat gaat nog. Juffrouw Weessies was de kleuterjuf. In mij beleving was ze een muzikaal supertalent, ze kon alle bestaande muziekinstrumenten bespelen, dacht ik. Iets heel anders maakte ook veel indruk op mij. Er kwam een begrafenis langs de school kwam. Achter de school was één of andere begraafplaats. Ik stond vlak bij de paarden die de lijkkoets trokken. Over hun hoofden hadden ze zwarte doeken, met gaten voor de ogen er in uitgespaard. Het leken wel reusachtige doodskoppen, ze zagen er inderdaad uit als de dood, die je kwam halen.

2007, Bert
?