School B

Nieuwstraat ? in Purmerend, ( Toon op kaart )

41 scholieren

Bekijk de volledige pagina van School B, blijf op de hoogte van reünies en vind je klassenfoto’s terug!

In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Log in en begin meteen of registreer je gratis!

School B foto

Op School B vind je 4 klassenfoto’s en 41 schoolgenoten. Herken jij ze nog?

Meld je snel aan en kom weer in contact met je oud-schoolgenoten!

Aanmelden

Ik heb in de klas gezeten bij: meester, Witteveen, Meester, Hesse,en Meester, Beukenkamp,.

Ik heb in de klas gezeten bij: meester, Witteveen, Meester, Hesse,en Meester, Beukenkamp,

School B, 1953

de eerste en de tweede klas zat ik bij juf butter en in de vijfde klas ben ik een keer blijven zitten voor de rest weet ik niet veel cees van der velde ,joop lof,joop van der hoorn zaten o.

de eerste en de tweede klas zat ik bij juf butter en in de vijfde klas ben ik een keer blijven zitten voor de rest weet ik niet veel cees van der velde ,joop lof,joop van der hoorn zaten o.a. bij mij in de klas

School B, 1954

Deze school, die later de Willem Eggertschool ging heten, wad een zgn.

Deze school, die later de Willem Eggertschool ging heten, wad een zgn. "dubbelschool". Er was ook een school A, later Jan van Egmondschool, die de ingang aan de Koestraat had. Ongeveer waar nu het VVV-kantoor zit t.o. ingang Willem Eggertcentrum aan Hemazijde. Herinneringen vooral aan mijn 2 vriendinnetjes Joke Smit en Marianne Jongkees. Ik heb wel enkele schoolfoto's, maar kan deze (nog) niet op deze site zetten. Andere namen? Te veel om op te noemen. Jan Koeman, Jan van Braam, Cor Prins, Jan Colijn, Wil de Korte, ???Voet, Frans Punt,Jan Butter, Marjo Reitsma, Yvonne ???(uit de Hazepolder), Nel Kalf, etc Leuke leraren waren meester Appel, die altijd Krokeledokus zei tegen Joke Smit.Hij kon prachtig voorlezen o.a. uit Keessie Oranje. Meester Appel niet zelf gehad soms ls invaller een klein enigszins driftig menneke. Nirt leuk wads meester Hoekstra, die ik in de 4e en 6e klas had. Hij kon je stevig bij je onderkaak vastpakken als hij dat nodig vondt. Extra Franse les na schooltijd van Meester Lucieer. Niet erg veel kinderen van school B deden hier aan mee. Meer van school A. Lucieer had last van standendiscriminatie, middenstandskinderen waren in zijn ogen belangrijker dan arbeiderskinderen. Hij bepaalde wie er naar de HBS, MULO of LTS/huishoudschool gingen. De dagelijkse wandeling van huis naar school door het park achter de Julianastraat weet ik nog goed. Gevaarlijk als er zwanen met jongen rondzwommen.

School B, 1960

?