Schonebergschool

Schonebergeweg 45 in Rotterdam, ( Toon op kaart )

53 scholieren

Bekijk de volledige pagina van Schonebergschool, blijf op de hoogte van reünies en vind je klassenfoto’s terug!

In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Log in en begin meteen of registreer je gratis!

Schonebergschool foto

Op Schonebergschool vind je 0 klassenfoto’s en 53 schoolgenoten. Herken jij ze nog?

Meld je snel aan en kom weer in contact met je oud-schoolgenoten!

Aanmelden

Mijnheer Madson, vreselijke Juffrouw De Graaf.

Mijnheer Madson, vreselijke Juffrouw De Graaf. 's Morgens op weg naar school declameerde ik met mijn vriendin/klasgenote Lia Bijkerk angstig de lessen uit ons hoofd o.a. The Greengrocer. Wat een kadaverdiscipline. In de pauze aan de goede kant van de straat drentelen (verbeeld je dat je in de buurt van een man kwam). Opwinding (soms gordijnen dicht!) wanneer die lekkere glazenwasser de ramen kwam doen. Behalve Cliff Richard heb ik er nooit een liefde gehad. Juffr. Paulussen waarschuwde dat je van een b.h. borstkanker kreeg. Lange broeken waren taboe dus alleen met rok + petticoat aan naar school al was het nog zo koud. Zangles met juffr. Joosten zwetend achtereen een raar orgeltje: 'Er stonden eens zeven wilgen' een canon, zingen met zijn drieën samengeklemd in een bank, dom giegelen natuurlijk. Het tweede jaar heb ik gelukkig niet helemaal uitgezeten, ik ben toen naar de Herman Heijermansschool gegaan.

Schonebergschool, 1958

Sneeuwbal in de schoen van de heer Madson gedaan.

Sneeuwbal in de schoen van de heer Madson gedaan. Schoolliefdes waren daar uit den boze jongens van de zeevaartschool moesten aan de overkant blijven. Juffrouw Reineke/Rijnecke was heel aardig!

Schonebergschool, 1953

ik zat in de klas met o.

ik zat in de klas met o.a. Letty Lobe, Yvonne Engelbrecht. Tula Larsson, Joke v.d. Lee Onderwijzers: Dhr Matson, Juffr. de Koning, Juffr. Nennstiehl.

Schonebergschool, 1953

?