Sancta Maria

Van Limburg Stirumstraat 4 in Haarlem, ( Toon op kaart )

1400 scholieren

Bekijk de volledige pagina van Sancta Maria, blijf op de hoogte van reünies en vind je klassenfoto’s terug!

In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Log in en begin meteen of registreer je gratis!

Sancta Maria foto

Op Sancta Maria vind je 92 klassenfoto’s en 1400 schoolgenoten. Herken jij ze nog?

Meld je snel aan en kom weer in contact met je oud-schoolgenoten!

Aanmelden

Van school getrapt.

Van school getrapt

Sancta Maria, 1988

Goeie herinneringen aan mevr.

Goeie herinneringen aan mevr. de Ruijter, die ontzettend lief kon zijn voor leerlingen die even aandacht nodig hadden, en mevr. Quaedvlieg, die naast een leuke docente ook een zeer betrokken en goede mentor is geweest. Naar school fietsen en roddelen met John Hukom. Mevrouw Rijkelijkhuizen, streng voor laatkomers maar een schat voor ziek-melders (was ik vaak, helaas), daar heb ik nog steeds contact mee. Sancta was Sancta niet zonder meneer Coerwinkel oftewel Coer. Een zeer bijzondere man, die helaas onlangs overleden is. Natuurlijk ook de prachtige manier van vertellen van meneer Blankendaal, inspirerende lessen en kloosterbezoek met Rob Tanke en ethische discussies met dhr, Debets en dhr. Meijsing. Van die laatste heb ik een hoop geleerd over politiek, redeneren en goed-fout denken. Veel plezier aan gehad. Verder natuurlijk ook leuke klasgenoten, Jeroen, Danny, Mark en uiteraard onafscheidelijk duo Jose en Marjanne ! Tsja, die Ardennenweek - op een haar na verdronken, dus die vergeten we maar even. Heel wat pauzes, tussenuurtjes en andere minuten die ik kon vinden doorgebracht met Hannah. Dat zij als HAVO-meisje omging met mij als gymnasiast ( wat uiteraard geen *** uitmaakte) was geloof ik nogal eens nieuws in de lokale roddelpers. Niks van aangetrokken en genoten van een bijzondere vriendschap die veel voor me betekende. Die vriendschap bestaat tot mijn grote plezier trouwens nog steeds !

Sancta Maria, 1991

Na de eerste klas, 1d, - ik herinner me nog Roos van Loon, Janine van Lent en Ingrid Bartelsman - ging ik naar de H.

Na de eerste klas, 1d, - ik herinner me nog Roos van Loon, Janine van Lent en Ingrid Bartelsman - ging ik naar de H.B.S. Tot en met de 4e klas hebben we daar veel lol gehad met o.a Corke v.d. Weide en Bernadette Wosting. In de 5e en 6e zaten we nog maar met z'n 9-en en werd het verschrikkelijk saai. Klasgenoten waren: Cita Vissers [we zijn nog steeds vriendinnen], Christel Willemse, Joke Heesterbeek, Suke v.d. Storm, Willy Snoeks, Mariska Gribnau, Sylvia Goddijn. Leraren die ik in de loop van de jaren heb gehad waren: Pollmann en mevr. v. Luxemburg [ze las Wolkers voor in de klas] voor Nederlands, Jacobs en v.d. Heijde voor Engels, Attevelt en mv. Spruit voor Frans, mevr. van Driel voor Duits [ze heeft onze hele klas nog een keer thuis gehad om bij haar te eten], Claeys voor geschiedenis ["bord pap", kom maar voor de klas], Krouwels voor aardrijkskunde, Passtoors voor natuurkunde, Klaver [oh wat saai] voor scheikunde, mevr. Kamerbeek voor biologie, Roeland voor wiskunde. Toch ook nog een paar goede herinneringen: de jaarlijkse verkiezingen voor de leerlingenraad, de leerlingenstaking toen alle conrectoren waren ontslagen [er was een conflict over het al dan niet gemengd worden van de school], de retraitre [samen met 6 gym] in Noordwijk, het kerstbal toen ik in de 5e zat en vooral 2 keer Pax Christie in Den Bosch.

Sancta Maria, 1963

?