RSG Kamerlingh Onnes

Eikenlaan in Groningen, ( Toon op kaart )

905 scholieren

Bekijk de volledige pagina van RSG Kamerlingh Onnes, blijf op de hoogte van reünies en vind je klassenfoto’s terug!

In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Log in en begin meteen of registreer je gratis!

RSG Kamerlingh Onnes foto

Op RSG Kamerlingh Onnes vind je 120 klassenfoto’s en 905 schoolgenoten. Herken jij ze nog?

Meld je snel aan en kom weer in contact met je oud-schoolgenoten!

Aanmelden

Toneel met Ton Meier en Jan Bommerson, RijksHoogereBurgerBand met Marcel en Koos.

Toneel met Ton Meier en Jan Bommerson, RijksHoogereBurgerBand met Marcel en Koos.

RSG Kamerlingh Onnes, 1975

Leraren: Nicolai 'Dribbel' (Wiskunde): Wie zal ik nou eens even een beurtje geven.

Leraren: Nicolai 'Dribbel' (Wiskunde): Wie zal ik nou eens even een beurtje geven. Zie ik daar een wesp, doe de ramen maar dicht. Is het wel warm genoeg, het moet minsten 18C zijn anders ging de les niet door. In Havo vier mocht Gerlach geen t-shirt zonder mouwen dragen en moest in de hoek staan 'Noppie' Nooi (Wiskunde): Sloeg borden aan gort met zijn verfijnde karet techniek Altijd een sigaar in de mond en vaak ook de gulp open. De man van de alternatieve wiskunde Toos Meijer (Nederlands): 6 jaar lang gehad, 6 jaar lang onvoldoendes. Toch een hoop geleerd. Helaas is ze niet meer onder ons. 'Herr Hassink' (Duits): Ordnung muss sein. Met Pruisische invloeden werd Duits onderricht. Diep in mijn hersenpan staat gegrifd: Eifersucht ist eine Leidenschaft, der mit Eifer sucht wass Leiden schaft. Van Dijk (Duits): Toonbeeld van ontspanning. Tegenpool van Herr Hassink. Desondanks veel respect. Jan Langerak (Biologie): Gek op Alfa Romeo. Had er twee, 1 voor onderdelen. Stond op het schoolplein. Snoepen toegestaan. Ritselen van papier kostte je een reprimande. Meines (tekenen): Maffere gast heb ik niet meegemaakt. Stak prullebak in brand, om na te tekenen. In het Groninger Museum heb ik een bolus drop in zijn hand moeten spuwen en heeft daar de god ganze tijd mee rond gelopen. Sicco Terpstra (Engels): 3 keer verwijderd uit de klas, 3 keer bij Terpstra, 2 keer niet terecht. Kan ik me nog over opwinden Rein Beerda (Scheikunde): Driftkikker eerste klas. Gingen wat vreemde geruchten de ronde Van Oven (Scheikunde): Tegenpool van Beerda. De rust zelf. Veel van geleerd. Huttinga (Geschiedenis) Steevast 20 minuten geschiedenis, 30 minuten voortplanting. Altijd lachen. Harstra (Natuurkunde) Zijn debuut meegemaakt. Ik droom er nog wel eens van: Ja Berends schrijf over paragraaf 6 tm 10 overmorgen inleveren!!! Mual (Gymnastiek): Bastketbalgek. Altijd met veel plezier les van gehad. De reis naar Ameland, ter kennis making met de exoten van de Cort van der Linden. Met Menno Toxopeus achter de bar in de boerderij. Het cafe in Nes: eerste (en tevens laaste) keer dronken De reis naar Parijs in mei '76. Aangekomen in Parijs werd het bloedheet en dat is het de hele zomer gebleven. Veel gelachen met Gerlach,Wijma,Jansen. En natuurlijk het winkeltje op de hoek, dat elke pause afgeladen volstond.

RSG Kamerlingh Onnes, 1972

Speculaaspoppen, bonnenkaart, Noeken, die concierge met die bril.

Speculaaspoppen, bonnenkaart, Noeken, die concierge met die bril..., vuil prikken, daadwerkelijk achter een naaimachine zitten, een krijtje dat achter iemands bril neerkomt, het meisje dat met haar oog in een speer liep, in de pauzes snoep halen bij WC Selwerd of WC Paddepoel..kilo's snoep...tafeltennis in de aula, die gozer die zo goed kon breakdancen, een tragische schoolreis in Parijs. Stoplicht bij de directeur, fietsenkelder onder de gymzalen, stenen kunstwerk voor de hekken, zwembad De Parrel naast de school.

RSG Kamerlingh Onnes, 1986

?