RK. School voor Lager Onderwijs

Brinkstraat in Enschede, ( Toon op kaart )

7 scholieren

Bekijk de volledige pagina van RK. School voor Lager Onderwijs, blijf op de hoogte van reünies en vind je klassenfoto’s terug!

In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Log in en begin meteen of registreer je gratis!

RK. School voor Lager Onderwijs foto

Op RK. School voor Lager Onderwijs vind je 0 klassenfoto’s en 7 schoolgenoten. Herken jij ze nog?

Meld je snel aan en kom weer in contact met je oud-schoolgenoten!

Aanmelden

Hier wordt bedoeld de RK.

Hier wordt bedoeld de RK.School voor Lager Onderwijs aan de Brinkstraat te Enschede Hennie Veldhuis was de zoon van de hoofdonderwijzer. In 1943 0f 1944 werd de school gebombardeerd en is nooit weer opgebouwd. De school stond na de oorlog nog vele jaren als een houten "semi-permanent" noodgebouw aan de Parallelweg, achter het klooster "Het Larinksticht"aan de Noorderhagen. De heer Veldhuis gaf in de 6e klas bijles in Frans etc. voor de leerlingen die naar het voortgezet onderwijs zouden gaan. Als je vervelend was draaide hij je oor om. Leraren waren o.a. de heren Pierik en Berger

RK. School voor Lager Onder..., 1941

Juffrouw Wiefkes.

Juffrouw Wiefkes

RK. School voor Lager Onder..., 1938

Benno Slot, Wim Hefti, Bennie Paping, Johan Borchert, Rudi Visschedijk, Jan Wijdeveld, Dries de Rooy, Marcel Slot, Frans Veldhuis,.

Benno Slot, Wim Hefti, Bennie Paping, Johan Borchert, Rudi Visschedijk, Jan Wijdeveld, Dries de Rooy, Marcel Slot, Frans Veldhuis,

RK. School voor Lager Onder..., 1946

?