R.K. Jongensschool

1e Verbindingsstraat in Terneuzen, ( Toon op kaart )

14 scholieren

Bekijk de volledige pagina van R.K. Jongensschool, blijf op de hoogte van reünies en vind je klassenfoto’s terug!

In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Log in en begin meteen of registreer je gratis!

R.K. Jongensschool foto

Op R.K. Jongensschool vind je 2 klassenfoto’s en 14 schoolgenoten. Herken jij ze nog?

Meld je snel aan en kom weer in contact met je oud-schoolgenoten!

Aanmelden

In de eerste klas zetten we onze eerste stapjes op het pad van kennis aan de hand van juffrouw Verbeeke.

In de eerste klas zetten we onze eerste stapjes op het pad van kennis aan de hand van juffrouw Verbeeke. Lief mens. Later kwamen we bij juffrouw Van Campen, een verre achternicht van mijn moeder. Toen een poosje bij mijnheer van de Velde en in d e5e en 6e klas bij mijnheer Petrus van der Bilt. Dat is mijn grote inspirator geweest, in zijn voetsporen ben ik uiteindelijk ook in het onderwijs beland. Klasgenoten? Willy (Bill) van Mossevelde, Adrie van Driel, Leon van den Hemel, Heik Ramselaar, Jean Dooms, Guust Vernimmen, Frans de Bakker, Raymond Lammens, Lenaar van Kouteren, José Hamerlink, Theo Ottjes, Jopie Harms, Fred Spaas, Jan Remery. Een mooie tijd gehad, ook al zaten in onze periode de oorlogsjaren. Les gehad in het oude patronaat, maanden geen school in de periode na september 1944. Soms ruik in in gedachten de geur nog van de oude kachel die achter in de hoek stond, vooral als Adrie van Driel daar haartjes op gegooid had. Mooie herinneringen.

R.K. Jongensschool, 1940

leuke klasgenoten en de school juffrouws Jufrouw Verbeeke en Jufrouw van Kampen voorwie ik het loopjongetje was.

leuke klasgenoten en de school juffrouws Jufrouw Verbeeke en Jufrouw van Kampen voorwie ik het loopjongetje was.

R.K. Jongensschool, 1942

In die periode was hier de lagere school samen met de mulo gevestigd.

In die periode was hier de lagere school samen met de mulo gevestigd. Dus veel grote jongens waar je tegen opkeek. Ook het jaarlijkse bezoek van tandarts Spaas met zijn mobiele installatie is me bijgebleven.

R.K. Jongensschool, 1953

?