r.k. jongensschool

schoolstraat in Montfoort, ( Toon op kaart )

26 scholieren

Bekijk de volledige pagina van r.k. jongensschool, blijf op de hoogte van reünies en vind je klassenfoto’s terug!

In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Log in en begin meteen of registreer je gratis!

Registreer gratis
  • Klassenfoto’s 1
  • Schoolgenoten 26

Op r.k. jongensschool vind je 1 klassenfoto’s en 26 schoolgenoten. Herken jij ze nog?

Meld je snel aan en kom weer in contact met je oud-schoolgenoten!

  • Schoolherinneringen 23

1e klas bij juffr. Wolters. Sc...

1e klas bij juffr. Wolters. Schoolhoofd en meester van de 6e,7e en 8e klas Feldbrugge kwam eens ons lokaal binnen. Hij schreef op het bord de letter o in schuinschrift. Voortaan moesten wij bij die letter een klein lusje schrijven, of juist weglaten? Dat weet ik niet meer. Maar ik weet nog wel dat de juffrouw sneerde toen hij vertrokken was:" zie je wel, zelf heeft hij wel zacht krijt". Ze had gelijk, want haar krijt krastte zodat het door merg en been ging. Als het goed schreef brak het spontaan af. 2e klas bij Juffrouw van Wijngaarden. Tegen ons zei ze," kom maar vooraan zitten en laat die dommerts maar achteraan zitten". In de 3e klas meester Out. De zangles werd gedaan door meester Vosmeer van de 4e en de 5e klas. Meester Out kon niet zingen, en dat vond ik maar wat raar. Ik herinner me ook de aardrijkskundelessen die hij gaf. Hij tekende eerst een plattegrond van de school, daarna de omgeving en toen heel Montfoort. We leerden rijtjes. Montfoort Ijsselstein, Jutphaas, Vreeswijk, Vianen, Lopik, Jaarsveld, Schoonhoven, Oudewater, Linschoten, Woerden, Harmelen, Vleuten, De Meern, Utrecht. Ik ken ook nog De Bilt, Zeist, enz. en Maarssen, Breukelen, Nieuwesluis..... De wateren en plaatsnamen in Groningen. De 4e en 5e klas bij meester Vosmeer waren niet zo kollossaal als het woord en zijn bijnaam doen vermoeden. Weken van te voren verkneukelden we ons om dat woord tegen te komen tijdens de leesles. Meester Vosmeer las die pagina dan zelf voor. En gebruikte de woorden "hele grote" tot hilariteit van de hele klas. Orde was ver te zoeken. Ik was de jongste en verreweg de kleinste van de klas. Dus ik had het idee dat al zijn frustaties op mij afgereageerd werden. Ik kreeg een hartsgrondige hekel aan school. De 6e klas was nog erger. Meester Feldbrugge vond zichzelf heel geweldig. Hij deed niet veel meer dan dat ons proberen over te dragen. Zelfs nadat een politieagent ons tijdens de verkeersles uitgelegd had dat het verstandig was, op de fiets, je hand uit te steken wist hij het beter. Als je dacht dat je alleen was hoefde dat echt niet te doen, wist hij het verhaal van de agent te bagatelliseren. Ik denk dat het geen beste school was. Ik geloof niet dat de leermethode er deugde. Ik vraag me nu af of er wel iets van een methode gebruikt werd? Ik zal er best wel wat geleerd hebben, maar ik had thuis al aap, roos, zeef, muur, voet, neus, lam, gijs, enz. geleerd. Mijn broers en zus brachten mij dat spelenderwijs bij. In ieder geval heeft deze school er definitief voor gezorgd dat ik niet door wilde leren. Ik mocht en kon het wel, is later gebleken. Is er iemand die mij kan vertellen dat hok, bok en kous te maken heeft met: "daarmee was de kous af"?

2003, cor

Meester Vosmeer was niet zo ge...

Meester Vosmeer was niet zo geliefd (was toen het Hoofd). Kon goed met de bordstok slaan

2003, jos

Wie vult mij aan ?? Herinnert...

Wie vult mij aan ?? Herinnert u zich deze namen nog ??Sjaak Vendrig (2x), Jaap Scheel, Dick Kraan, Karel Oostrom, Rien Bos, Marcel de Jong, Ad en Kees Kemp, Wijnand Oostrom, Jan van Rossum, Hans en Cor Peek, Tonny Vermey, Nico Baegen, Hennie Sangers, Jos Kolfschoten, Herman Benschop, Hans Scheel, Peter Kuijff, Gerard Kraan (New Zealand), Tonny Hoogeboom (overleden). WIE VULT MIJ AAN ???Leuke tijd gehad, in de winter stond de kolenkachel midden in de klas te loeien en als het regende stonden overal emmers in de klas i.v.m. lekkage. Na schooltijd gingen we vaak voetballen op het terrein waar nu Vos banden is gevestigd. Groetjes aan iedereen die mij nog kent. Hennie

2004, Deleted
?