RK HBS/MMS Pius X

Vriezenveenseweg 1 in Almelo, ( Toon op kaart )

95 scholieren

Bekijk de volledige pagina van RK HBS/MMS Pius X, blijf op de hoogte van reünies en vind je klassenfoto’s terug!

In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Log in en begin meteen of registreer je gratis!

Registreer gratis
  • Klassenfoto’s 16
  • Schoolgenoten 95

Op RK HBS/MMS Pius X vind je 16 klassenfoto’s en 95 schoolgenoten. Herken jij ze nog?

Meld je snel aan en kom weer in contact met je oud-schoolgenoten!

  • Schoolherinneringen 42

In 1954 werd de school gestich...

In 1954 werd de school gesticht als "RKHBS Pius X". Van 1954 tot 1961 was de school gevestigd in de Noorderstraat 34 (de oude Canisiusmulo) en in die tijd ook nog in de barakken aan de Schapedijk. In 1961 verhuisde de school naar het gebouw van het Christelijk Lyceum aan de Vriezenveenseweg. In 1961 ben ik voor mijn examen HBS-A gezakt (terwijl ik toch dacht dat ik hard gewerkt had ....). Ik had een drie voor de vakken van mijn vader (handelsrekenen en boekhouden). In 1962 ben ik (dank zei de bijlessen van mijn vader) geslaagd. Het overlijden van Hans Rothuizen (leraar Frans) heeft grote indruk op mij gemaakt. Aardige leraren waren meneer Vos (Duits); Westervoorde (aardrijkskunde); "Gijs" van Rooijen (Nederlands); Harmelink (recht, economie en staatsinrichting);

2004, Jot

Nederlands van van Aalzum, Bio...

Nederlands van van Aalzum, Biologie van Bak, Duits van Roolvink. Dat alles onder de strenge regie van pater Sengers. Vrienden waren o.a. Kees Opdam en Wim Korte.

2004, Deleted

Zat in de klas met Berdine Ste...

Zat in de klas met Berdine Steunenberg, tegenwoordig Stenberg en ook bij Herman Finkers. Annegien Sneep en Kirsten Polkamp en Johnny Oude Avenhuis zijn ook namen die ik me herinner. Helaas klas 1 2 keer gedaan en weer blijven zitten.

2004, Deleted
?