R.K. Basisschool St. Ursula

Loudelsweg in Bergen, ( Toon op kaart )

97 scholieren

Bekijk de volledige pagina van R.K. Basisschool St. Ursula, blijf op de hoogte van reünies en vind je klassenfoto’s terug!

In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Log in en begin meteen of registreer je gratis!

R.K. Basisschool St. Ursula foto

Op R.K. Basisschool St. Ursula vind je 12 klassenfoto’s en 97 schoolgenoten. Herken jij ze nog?

Meld je snel aan en kom weer in contact met je oud-schoolgenoten!

Aanmelden

In de 3e en 4e klas zaten we in een kelder ergens onder het pensionaat, i.

In de 3e en 4e klas zaten we in een kelder ergens onder het pensionaat, i.p.v. in het schoolgebouw zelf. We kregen daar les van zuster Werenfrieda, een hele lieve non. Mijn 2 leukste jaren op de Ursulaschool. Ook het neerhalen van de muur, die rondom het schoolpein stond. Ineens konden we de straat zien tijdens het spelen op het schoolplein!

R.K. Basisschool St. Ursula, 1960

Je mocht inderdaad alleen een broek aan als je er een rok overheen aantrok.

Je mocht inderdaad alleen een broek aan als je er een rok overheen aantrok. Vandaar dat mijn zusje en ik als een van de eersten een*****lot hadden. Ik was vergeten dat de juf in de vijfde Roozen heette. Hoofdzuster Redempta was een geweldig mens. Die heeft heel wat meisjes naar het hoger onderwijs gekregen. Zuster Reginalda met de appelwangetjes van de 4de vroeg altijd of ik ziek was omdat ik zo bleek zag.

R.K. Basisschool St. Ursula, 1959

In het eerste jaar Zr.

In het eerste jaar Zr. Christofera, die zo 'fijn' in je wang kon knijpen..., 2e klas diverse 'nonnen' gekregen daar onze 'non' uittrad uit het klooster, in het 3e jaar zr. Werenfrida (uit de missie) Vanaf de vierde klas werd het een 'gemengde school. Klas 4 en 5 als onderwijzer Herman ter Bogt. (de helft van onze meiden klas ging naar de adelberus school, waarvan de jongens van klas 4 naar onze klas kwamen.)6e klas Zr. Elisabeth Meerman.(Mammoet uit Roosendaal) Klasgenoten: Dorien Henneman, Anja Berkhout, Henny Beemsterboer, Joke schaper, Elsje vd Heuvel, Anneke Dekker, Eric Roosloot, Peter van As, Nico Glorie e.a.

R.K. Basisschool St. Ursula, 1964

?