Rijksscholengemeenschap West-Friesland

Johan Messchaertstraat 5 in Hoorn, ( Toon op kaart )

643 scholieren

Bekijk de volledige pagina van Rijksscholengemeenschap West-Friesland, blijf op de hoogte van reünies en vind je klassenfoto’s terug!

In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Log in en begin meteen of registreer je gratis!

Rijksscholengemeenschap West-Friesland foto

Op Rijksscholengemeenschap West-Friesland vind je 61 klassenfoto’s en 643 schoolgenoten. Herken jij ze nog?

Meld je snel aan en kom weer in contact met je oud-schoolgenoten!

Aanmelden

Na drie jaar in Enkhuizen moest ik naar Hoorn omdat Enkhuizen geen Atheneum vier had.

Na drie jaar in Enkhuizen moest ik naar Hoorn omdat Enkhuizen geen Atheneum vier had. In Hoorn vond ik het geweldig, ik bloeide helemaal op en stortte mij in het uitgaansleven verenigingsleven, alcohol en hasj. Ik zat in de redactie van de schoolkrant, werkte in Troll als vrijwilliger in de bar en het maandblad, zette koffie thee en soep in de aulacomissie en deed niets aan mijn schoolwerk. Niet dat ik spijbelde, ik kwam elke dag op school, maakte er mogelijk langere dagen dan de meeste andere leerlingen, maar ik vond het runnen van de kantine soms belangrijker dan een wiskunde proefwerk. Na drie jaar had de directeur (Tjitte H. Jansen) het helemaal gehad met mij en liet me weten dat ik niet langer welkom was op zijn school. Hij stuurde mijn ouders een brief waarin stond dat de gretigheid waarmee ik mijn ondergang tegemoet ging niet normaal genoemd kon worden. Ik heb me nooit gerealiseerd dat ik in die tijd opstandig was, ik deed namelijk precies waarin ik geloofde en dacht dat dat normaal was. De schooldirectie interpreteerde het anders. Ondanks dat alles is mijn herinnering aan deze schooltijd geweldig, ik had het er heel erg naar mijn zin na de drie druilerige jaren in Enkhuizen. Mijn favoriete leraren zijn Plekker, de leraar Nederlands die mijn liefde voor lezen wist uit te breiden naar liefde voor literatuur, en Braak, de leraar geschiedenis, die het als zijn taak zag niet alleen dat vak maar mijn hele opvoeding aan te pakken. Ik ging na deze drie jaar weer terug naar Enkhuizen om daar Havo 5 eindexamen te doen.

Rijksscholengemeenschap Wes..., 1974

het Volleybal team was het leukste van de school.

het Volleybal team was het leukste van de school. Daar heb ik zelfs een tentamen voor afgeraffeld. met nog dank aan Sikkens.

Rijksscholengemeenschap Wes..., 1968

Lievelingsleraren: Rien Bonte en Joost Osterhaus.

Lievelingsleraren: Rien Bonte en Joost Osterhaus. Herinneringen aan het prachtige, grote, oude gebouw. Aan de chocoladewafels en koffie bij mevrouw Bart. Examen doen in tekenen; dat je examenstukken hingen in de kantine, alsof je een echte Kunstenaar was. En dan: de school bezetten na het eindexamen.

Rijksscholengemeenschap Wes..., 1978

?