Rijks Pedagogische Academie

Nassauplein in Alkmaar, ( Toon op kaart )

28 scholieren

Bekijk de volledige pagina van Rijks Pedagogische Academie, blijf op de hoogte van reünies en vind je klassenfoto’s terug!

In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Log in en begin meteen of registreer je gratis!

Rijks Pedagogische Academie foto

Op Rijks Pedagogische Academie vind je 0 klassenfoto’s en 28 schoolgenoten. Herken jij ze nog?

Meld je snel aan en kom weer in contact met je oud-schoolgenoten!

Aanmelden

Nadat ik in Uitgeest een paar maanden heb gewerkt, vervolgens in dienst moest en toch de hoofdakte (41b) wilde halen, ben ik nog een jaar naar de Rijks Pedagogische Academie gegaan.

Nadat ik in Uitgeest een paar maanden heb gewerkt, vervolgens in dienst moest en toch de hoofdakte (41b) wilde halen, ben ik nog een jaar naar de Rijks Pedagogische Academie gegaan. En dat jaar voelde erg goed: vrijwel uitsluitend op de praktijk gericht en nauwelijks theorie. En zó wilde ik het ook graag. Mooi jaar, al ken ik geen klasgenoten (meer). Ik kan me trouwens niet eens herinneren dat we echt als klas bij elkaar zaten... Directeur was de heer J. Beritz. Van de docenten schiet me alleen Willem Brinkkemper te binnen. Kon goed met hem overweg.

Rijks Pedagogische Academie, 1969

Fijne tijd, vernieuwing.

Fijne tijd, vernieuwing. Ik trok veel op met Marijke Vreeken en Gerard Mooy. Leuke leraren: Cees den Hollander, Ronald Bos, Frits de Tekenleraar, Teun ... Mooie werkweken naar Londen, Parijs. Gym in Bergen. Ben benieuwd hoe het met de anderen gaat.

Rijks Pedagogische Academie, 1971

De eerste twee jaren waren HAVO klassen 4 en 5.

De eerste twee jaren waren HAVO klassen 4 en 5. De laatste drie schooljaren werden in die tijd OVO genoemd. Veel gezongen met de hr. Koning, veel geleerd van leerkrachten biologie (hr. Polder), nederlands (mevr. Beyer), cultuur-en maatschappijleer (hr. Zomerdijk), engels (hr.?), en vooral het vak geleerd bij gymnastiek (hr. Mirck). Tijdens de opleiding genoten van alle lessen van deze mensen.

Rijks Pedagogische Academie, 1969

?