Rijks Hogere Burgerschool

Kruisstraat in Utrecht, ( Toon op kaart )

200 scholieren

Bekijk de volledige pagina van Rijks Hogere Burgerschool, blijf op de hoogte van reünies en vind je klassenfoto’s terug!

In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Log in en begin meteen of registreer je gratis!

Rijks Hogere Burgerschool foto

Op Rijks Hogere Burgerschool vind je 48 klassenfoto’s en 200 schoolgenoten. Herken jij ze nog?

Meld je snel aan en kom weer in contact met je oud-schoolgenoten!

Aanmelden

Heette die leraar aardrijkskunde niet iets van dhr Klooster? Ik weet het waarachtig niet meer.

Heette die leraar aardrijkskunde niet iets van dhr Klooster? Ik weet het waarachtig niet meer. Oh wacht, nu zie ik bij de tekst van Douwe van Dijk dat 'ie de Looff heette, dat is waar ook. Toen nog Pa de Looff, bij ons ondertussen gepromoveerd tot Opa de Looff. Dat van die kaartjes kleuren weet ik nog goed, maar over die agenda ... zegt me niets meer. En die bezetting weet ik ook nog wel, daar had die Henk Westbroek veel mee te maken, toen al een opstandig kind ja. Uiteraard was Taveno leverancier van goeie basketballers op landelijk niveau. De sportvelden van de buitenlessen vond ik wel leuk met mooi weer, ik was aardig sportief. De feesten met Zen en Q65 waren natuurlijk van topkwaliteit. Verliefd op een afstand was ik ook op een meisje maar geen idee hoe ze heette en ook nooit contact mee gehad, wat een dombo kon ik toen zijn. Ze had in ieder geval mooie benen weet ik nog, want in die tijd was de minirok nog in. Na de HBS ben ik HTS-electro gaan doen maar afgehaakt halverwege de 2e klas. Vervolgens 18 maanden in dienst en daarna 4 maanden HBO-chemie. Wegens ongeval niet langer. Daardoor pas na 2,5 jaar gaan werken bij gem. Utrecht en na 7,5 jaar in de automatisering terecht gekomen alwaar ik nog steeds zit.

Rijks Hogere Burgerschool, 1967

Zes jaar was dit mijn school.

Zes jaar was dit mijn school. Uiteindelijk getrouwd met een school-vriendin Anneke Goudkade uit De Bilt. Leraren, die ik mij herinner, zijn Kramer, Boonstra, Duvekot, Van Bezeij, Ellerbroek(ofwel De Pijp), Burhoven Jaspers, De Jong, Ort, Weegenhuise, Bonnet, Thijssen, Bosma. Vrienden waaraan ik nog terugdenk zijn: Henk Gemser, Kees van Miltenburg, Leo Eigeman,etc.

Rijks Hogere Burgerschool, 1952

Sportdagen.

Sportdagen

Rijks Hogere Burgerschool, 1961

?