Rijks Hogere Burger School HBS

Kruisstraat in Groningen, ( Toon op kaart )

450 scholieren

Bekijk de volledige pagina van Rijks Hogere Burger School HBS, blijf op de hoogte van reünies en vind je klassenfoto’s terug!

In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Log in en begin meteen of registreer je gratis!

Rijks Hogere Burger School HBS foto

Op Rijks Hogere Burger School HBS vind je 139 klassenfoto’s en 450 schoolgenoten. Herken jij ze nog?

Meld je snel aan en kom weer in contact met je oud-schoolgenoten!

Aanmelden

favoriete leraren: "de Baas"Groenman: geen les van gehad, wel straf, maar het was een lieve man Kruimeltje -Hazekamp: geschiedenis, kon fantastisch vertellen; Punch-van Helden: Engels, leerde me van de taal houden Dweil- Meijling: Nederlands, leende m

favoriete leraren: "de Baas"Groenman: geen les van gehad, wel straf, maar het was een lieve man Kruimeltje -Hazekamp: geschiedenis, kon fantastisch vertellen; Punch-van Helden: Engels, leerde me van de taal houden Dweil- Meijling: Nederlands, leende mij altijd boeken om te lezen: "De donkere kamer van Damocles", van W.F. Hermans, Vercors en natuurlijk SA, de concierge, die mij op een taxi naar huis zette en mijn moeder belde, als ik ziek was In2005 overleed mijn broer Wim Tjong-Ayong en in 2008 zijn vrouw, mijn schoonzus Cathrien Vinkes. Beiden zaten op de Rijks-HBS in 1955,en'56 Wim is daarna naar de Menno van Coehoornschool gegaan. Cathrien is tot 1960 op de Rijks gebleven. Wie hen heeft gekend en meer van hen wil weten, mag mij persoonlijk benaderen.

Rijks Hogere Burger School HBS, 1955

Zat in de eerste of tweede klas naast Pieter Bouke de Vries; weet iemand waar hij is ?.

Zat in de eerste of tweede klas naast Pieter Bouke de Vries; weet iemand waar hij is ?

Rijks Hogere Burger School HBS, 1955

Ijsvrij / sportdagen / Natuurkunde Leraar (Nicolai)!! zette je in de hoek als je stout was, wiskunde van BOMMERSON met zijn "Borgward" auto (PSP'er), Frans van een lerares met een Mini Cooper en de leraar scheikunde (v.

Ijsvrij / sportdagen / Natuurkunde Leraar (Nicolai)!! zette je in de hoek als je stout was, wiskunde van BOMMERSON met zijn "Borgward" auto (PSP'er), Frans van een lerares met een Mini Cooper en de leraar scheikunde (v.d. Veer) had elke maandag-ochtend een kater. Een aardrijkskunde lerares geloofde in UFO's en de Biologie-leraar (Boerema)was tof. De Muzieklessen waren overigens een ramp. Verder bonje gehad met de schoolleiding over het verspreiden van een vals gerucht dat andere scholen ijsvrij hadden ! (Fietsenhok met Kreidlers en Zundapp bromfietsen) Ik zat naast o.a. Herman Sprenger. Andere "studenten" die ik nog ken zijn Henny Smit, Abel Vos, Daan van Rijn en Bataaf van Groos Na de 4e klas ben ik naar de HTS gegaan

Rijks Hogere Burger School HBS, 1962

?