Rijks HBS

Purmerend in Purmerend, ( Toon op kaart )

107 scholieren

Bekijk de volledige pagina van Rijks HBS, blijf op de hoogte van reünies en vind je klassenfoto’s terug!

In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Log in en begin meteen of registreer je gratis!

Rijks HBS foto

Op Rijks HBS vind je 19 klassenfoto’s en 107 schoolgenoten. Herken jij ze nog?

Meld je snel aan en kom weer in contact met je oud-schoolgenoten!

Aanmelden

ik kan me niet iedereen herinneren die in mijn klas zaten, vooral omdat ik na de 3eklas de school verliet.

ik kan me niet iedereen herinneren die in mijn klas zaten, vooral omdat ik na de 3eklas de school verliet. Was verliefd op Atie Meulenbroek, die wel in mijn klas zat.

Rijks HBS, 1955

De HBS is natuurlijk het verhaal van volwassen worden.

De HBS is natuurlijk het verhaal van volwassen worden. Of op z'n minst ernstig puberen. Blijven zitten in de even klassen. Daardoor wel drie keer op het toneel gestaan tijdens de grote schoolavond (Het Kerstbal). Al was de laatste keer onder protest. Niet zoals te verwachten was, omdat het zo slecht was (want hemel, wat moet dat als amateurs slecht geweest zijn) maar omdat ik eigenlijk al van school was toen ik de laatste keer op (of af-)ging. Toch hebben Bouke Wouda, Corrie van Benthem, Bram Jonker en Cees Derlagen beslist hun best gedaan om zelfs in hun vrije tijd de pubers nog te regisseren. Maar dat moesten ze vast van P. de Boer, schrijver van de "Helicon der nederlandse literatuur" en in mijn tijd de ongenaakbare, pijprokende, directeur der Rijks-HBS. En vergis je niet, de man had een vooruitziende blik: "De mensen kennen tegenwoordig geen uitgestelde behoeftebevrediging meer" was een uitspraak van Pim (de Boer, niet die andere) die ik nog altijd toepasselijk vind.

Rijks HBS, 1964

ik heb van deze periode een aantal klassefoto's.

ik heb van deze periode een aantal klassefoto's

Rijks HBS, 1961

?