Protestants christelijke basisschool

Speelheuvelstraat in Someren, ( Toon op kaart )

16 scholieren

Bekijk de volledige pagina van Protestants christelijke basisschool, blijf op de hoogte van reünies en vind je klassenfoto’s terug!

In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Log in en begin meteen of registreer je gratis!

Protestants christelijke basisschool foto

Op Protestants christelijke basisschool vind je 0 klassenfoto’s en 16 schoolgenoten. Herken jij ze nog?

Meld je snel aan en kom weer in contact met je oud-schoolgenoten!

Aanmelden

Ik woonde in Asten (Hoogstraat).

Ik woonde in Asten (Hoogstraat). Na de RK kleuterschool bij de nonnetjes, werden mijn ouders door de weigering van de RK Lagere School mij in te schrijven, want wij waren "prottustaants", gedwongen naar een andere Lagere School voor mij uit te kijken. Zo was dat in die tijd nog. Het werd toen de Ned. Hervormde Lagere School in Someren met Meester Cor Klap als hoofdonderwijzer en Juffrouw Ruitenberg mijn onderwijzeres. Ik fietste toen dagelijks Asten uit via de weg naar Sluis 10, want even voor Sluis 10 woonde de Familie IJzendoorn, met een oudere zoon, die ook op diezelfde school zat. Die moest mij dan vooral begeleiden met de oversteek van de voor die dagen erg drukke weg langs het kanaal. Overblijven deed ik met nog andere kinderen, bij een aannemer of timmerman (naam?) tegenover de school.

Protestants christelijke ba..., 1950

Dit was een 2-klassen Lagere School.

Dit was een 2-klassen Lagere School.De onderwijzer daar was meester Snoek, en de onderwijzeres Mevr.Doijer.Ik ging daar om met Jenneke Schetselaar,Johanna de Koning en gerda van Dongen.Ik weet alleen nog waar Jenneke Schetselaar woont.

Protestants christelijke ba..., 1956

Ik ben in 1960 op school gekomen, bij juffr.

Ik ben in 1960 op school gekomen, bij juffr.Dooier, wij woonden in Asten.Dat was dus elek dag met de bus naar someren.Ik herinner me nog dat het hoofd meester Snoek heette.Ons gezin verhuise in september 1961 naar Eindhoven.Namen die ik me nog kan herinner zijn:Huib van Rossem,Liesbeth Schetselaar. Groetjes Aly Verhoeven-van Dalen

Protestants christelijke ba..., 1960

?