Professor G. van der Leeuwschool

Rivierenlaan 1 na 1964: President Kennedylaan 1 (kruising M.L. Kingpark) in Amsterdam, ( Toon op kaart )

301 scholieren

Bekijk de volledige pagina van Professor G. van der Leeuwschool, blijf op de hoogte van reünies en vind je klassenfoto’s terug!

In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Log in en begin meteen of registreer je gratis!

Professor G. van der Leeuwschool foto

Op Professor G. van der Leeuwschool vind je 78 klassenfoto’s en 301 schoolgenoten. Herken jij ze nog?

Meld je snel aan en kom weer in contact met je oud-schoolgenoten!

Aanmelden

Van de Prof.

Van de Prof. Kohnstammschool vertrokken we in de tweede klas, via een paar maanden op de Gunningschool, naar de splinternieuwe Prof. G. van der Leeuwschool bij het Mirandabad, het landje, het spannende moeras, de geheimzinnige fabriek, de Boerenwetering om op te leren schaatsen; locaties, die in het geheugen van elk Rivierenbuurtkind uit die tijd gegrift staan. Speelde veel met Ernie Penseel, Ernst Has, Albert Koot e.a. Renie Bennewitz was mijn vriendinnetje gedurende de gehele lagere schoolperiode.

Professor G. van der Leeuws..., 1952

Meneer van der Sloot, meneer Smit, Juffrouw Portier, die altijd karnemelk dronk.

Meneer van der Sloot, meneer Smit, Juffrouw Portier, die altijd karnemelk dronk. De extra turnlessen van de gymjuf? en de handwerklessen van juffrouw Engel, waar we altijd zo lekker konden kletsen. Patty Been, Karin Selling, Afke Dekkers, Benny Garcia, Ron van der Lugt, Elsje Groot, Allard Cosse. [De onderstaande tekst is toegevoegd toen deze school werd samengevoegd met een andere school.] Meneer van der Sloot, meneer Smit, Juffrouw Portier, die altijd karnemelk dronk. De extra turnlessen van de gymjuf? en de handwerklessen van juffrouw Engel, waar we altijd zo lekker konden kletsen. Patty Been, Karin Selling, Afke Dekkers, Benny Garcia, Ron van der Lugt, Elsje Groot, Allard Cossé.

Professor G. van der Leeuws..., 1963

De eerste drie jaren heb ik bij juffrouw Quené in de klas gezeten.

De eerste drie jaren heb ik bij juffrouw Quené in de klas gezeten. In de vierde klas kreeg ik een meester, te weten meester Jolie. In de vijfde had ik meester Snel. Dit was nogal een meester met losse handjes. In klas 6 had ik meester Kramer. In klas 6 zijn wij op schoolreis naar Renkum geweest. s'Middags na schooltijd vaak zwemmen in het Mirandabad. Een aantal namen kan ik mij nog wel herinneren: Henk van 't Hull, Rolf Borrias, Elleke Langerijs, Kitty Brandsma, Willemien Werkman, Albert Beenen etc. In klas 5 ben ik ook klaarover geweest bij de oversteek van de Utrechtse brug. Dan konden wij altijd wat later komen, zodat als er proefwerk was, wij een gedeelte misten.

Professor G. van der Leeuws..., 1959

?