Prof v d Leeuwschool

Gijzenveltplantsoen 2 in IJmuiden, ( Toon op kaart )

148 scholieren

Bekijk de volledige pagina van Prof v d Leeuwschool, blijf op de hoogte van reünies en vind je klassenfoto’s terug!

In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Log in en begin meteen of registreer je gratis!

Prof v d Leeuwschool foto

Op Prof v d Leeuwschool vind je 27 klassenfoto’s en 148 schoolgenoten. Herken jij ze nog?

Meld je snel aan en kom weer in contact met je oud-schoolgenoten!

Aanmelden

Schoolreisje 4e klas 1956 en onze leraar was de heer Koeman.

Schoolreisje 4e klas 1956 en onze leraar was de heer Koeman.

Prof v d Leeuwschool, 1954

Ik kwam in de zesde klas bij dhr.

Ik kwam in de zesde klas bij dhr. Doevedans. klasgenoten waren o.a. thera overdorp,laurens kademaker,marjan de jong,jan dijkhuizen,jan bes.

Prof v d Leeuwschool, 1957

Al mijn broers en zussen zaten op deze school.

Al mijn broers en zussen zaten op deze school. George, Grietje, Aaltje, Wies,Aat. Namen van leerlingen die ik nog weet: Irene van Leusden, Karel Ockeloen, zoon van de latere wethouder en Tommy Bax, zoon van de badmeester. Later kwam er nog een jongen in de klas, dat was een zoon van ik dacht Kees Brusse. Ik herinner me alleen de naam van juf Zuur. Die was echt gek. Klom uit het raam om de orgelman een dubbeltje te geven. Een echte pedagoog was het niet. Ze kocht met pasen voor alle kinderen een aardigheidje waarbij ze onderscheid in aardigheidjes had gemaakt. Ik weet nu nog dat ik als eerste jongetje (het lievelingetje van de juf) mocht kiezen. Verschrikkelijk. Een verschrikkelijk sinterklaasfeest met een kadootje van mij dat weg was, of wat een veel te klein kadootje was. (Een ingepakt gratis balletje uit de waspoeder of zo iets.) Hilariteit, en een meester die daar niet goed mee om ging. Ik kwam uit een echt arbeidersgezin waar ieder dubbeltje omgekeerd werd. Tegen de tijd dat de schoolreisjes eraan kwamen, moesten mijn ouders weer naar school om een regeling te treffen. Een onderschept briefje voor Irene van Leusden waarin ik om een kusje vroeg, doet me nog het schaamrood op de kaken krijgen. We speelden veel op het schoolplein, en tijdens de presidentsverkiezingen moest je voor nixon of kennedy zijn. Ik herinner me ook een Indonesische juf die houten olifanten zat te snijden voor de klas. In de vierde ben ik blijven zitten. We hebben heel veel verschillende leerkrachten gehad dat jaar. Schoolmelk herinner ik me,je moest op maandag een melkkaart inleveren die bij de melkboer was gekocht. En zegeltjes sparen vqn 5 cent, die plakte je in en als je kaart vol was werd dat bijgeschreven in een bank boekje van de rijkspostspaarbank. Ik heb nog zo'n boekje uit die tijd met ik geloof f3,75 erop Beledigd ben ik nog steeds over het feit dat een invalmeester in de zesde klas tegen mij zei: weet je wel dat je een hele mooie tekening hebt gemaakt. Natuurlijk wist ik dat wel. Wij hadden een huisje op het strand in de zomermaanden en moesten dan lopend naar school en terug. We liepen dan over de spoorbielzen. Wij waren de eerste overblijfkinderen van Nederland.

Prof v d Leeuwschool, 1956

?