Prins Bernhardschool

Linde 2 in Drachten, ( Toon op kaart )

72 scholieren

Bekijk de volledige pagina van Prins Bernhardschool, blijf op de hoogte van reünies en vind je klassenfoto’s terug!

In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Log in en begin meteen of registreer je gratis!

Prins Bernhardschool foto

Op Prins Bernhardschool vind je 9 klassenfoto’s en 72 schoolgenoten. Herken jij ze nog?

Meld je snel aan en kom weer in contact met je oud-schoolgenoten!

Aanmelden

De naam van deze school werd halverwege de jaren tachtig veranderd in "It Sylhûs".

De naam van deze school werd halverwege de jaren tachtig veranderd in "It Sylhûs". Wat niet prettig was, was dat ik zo'n acht jaar lang de bijnaam "visboer" droeg en hiermee nogal eens gepest werd, waar zelfs de hoofdmeester op een gegeven moment aan mee deed!. Deze bijnaam kreeg ik omdat mijn vader vanwege zijn gezondheid veel vis moest eten. Overigens verder best een goede tijd gehad; Juf de Jager (peuterschool, heet nu Hofstra), juf Hoogeveen (kleuterschool), Meester Lindeboom (klas 1b) die mij Peter Pan noemde (en jaren later nog steeds dacht dat ik Peter heette); Juf De Jong die de latere naam It Sylhûs bedacht heeft, Meester Wielinga, Meester Sjoerd vd Woude, Meester Zijlstra die verschrikkelijk irritant aan je oren kon frunniken, Hoofdmeester Biesma die niet echt een joviale kerel was. Eerder was meester Leenstra hoofdmeester van deze school, maar die heb ik zelf niet meer als meester meegemaakt. Juf Wieke die zo nu en dan kwam invallen en absoluut geen orde kon houden... Jarenlang ben ik smoorverliefd geweest op Suzanne (Sanneke) Pasterkamp die een klas hoger zat; ze heeft het nooit geweten... De ruzies met de openbare school "De Drait" aan de overkant zijn ook legendarisch, zeker in de winter (sneeuwballen door de ruiten etc). Achter de school lag/ligt een groot speelterrein, de 'ravotti', waar we - als het weer het toe liet - ook wel gymles hadden. De gymlessen vonden verder plaats in de sporthal De Drait. Volgens mij is klasgenoot Karian Hamming nu zelf onderwijzeres op een andere basisschool in Drachten. Ik zou wel een reunie willen organiseren - wie kan mij aan namen en adressen helpen?

Prins Bernhardschool, 1982

lagere school.

lagere school. leukste leraar: Leenstra Leukste lerares: Itje Hofstee beste herinnering: altijd knikkeren op het schoolplein vrienden: nico, tycho, wieger

Prins Bernhardschool, 1979

Herinneringen die ik aan deze school heb zijn: de leuke koninginne dagen en de laatste schooldagen voor de vakantie.

Herinneringen die ik aan deze school heb zijn: de leuke koninginne dagen en de laatste schooldagen voor de vakantie. Juf de Jong van de 2e klas die erg streng was maar waar je wel veel van leerde. Meester Sjoerd van de Woude (3e klas) die een toffe peer was en steeds vernieuwende dingen bedacht.

Prins Bernhardschool, 1980

?