Prins Alexander School

Bermweg in Capelle aan den IJssel, ( Toon op kaart )

110 scholieren

Bekijk de volledige pagina van Prins Alexander School, blijf op de hoogte van reünies en vind je klassenfoto’s terug!

In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Log in en begin meteen of registreer je gratis!

Prins Alexander School foto

Op Prins Alexander School vind je 13 klassenfoto’s en 110 schoolgenoten. Herken jij ze nog?

Meld je snel aan en kom weer in contact met je oud-schoolgenoten!

Aanmelden

Ik weet nog wel wat namen van klasgenoten ( Piet en Piet en Piet,en Mijnie, en Joop en Joke en Roos en Kees en Koos) en leerkrachten, maar helaas heb geen fotos van deze schooltijd.

Ik weet nog wel wat namen van klasgenoten ( Piet en Piet en Piet,en Mijnie, en Joop en Joke en Roos en Kees en Koos) en leerkrachten, maar helaas heb geen fotos van deze schooltijd. Het lijkt wel of fotografie toen een zonde was, want veel heb ik er niet van. Leerkrachten,als meester aangesproken, waren meester Van Balen,meester Vermeulen,en dan stop mijn geheugen, of hij wil niet meer. Overigens heb ik deze schooltijd als vervelend ervaren, ik kon ook niet voldoende mee, schoolvakken als aardrijkskunde en tekenen gingen mij het best af. Ik was traag en lezen en taal waren een plaag voormij. Achteraf nu ik de vijftig ben gepasseerd heb het laten onderzoeken door een deskundige, en die bevestigde dat ik dyslexie had, dat wist natuurlijke al jaren, maar het is leuk als je bevestigd wordt in iets wat nog maar nauwelijks terzake doet. Want ik stond toen zelf al meer dan tweeentwintig jaar voor de klas in het middelbaar beroepsonderwijs. Want van de geringe talenten die ik had, heb de twee beste gekozen om mijn beroep te maken. Ik heb na mijn opleiding tot timmerman,bouwkundige, een opleiding gevolgt tot leraar beeldende vorming, dat betekend dat ik nu door het leven gaaat als beeldhouwer, schilder, graficus, nouwja gewoon beeldend kunstenaar. Lezen en boeken vind ik heerlijk om te doen. Ik groet een ieder die mij ooit heeft ontmoet en een deel van mijn leven tussen juffrouw Bakker en meester van Balen, onder de pedagogische leiding van boven meester Koekkoek deelgenoot was. John Vaillant, Tilburg, ************

Prins Alexander School, 1954

dhr.

dhr. de Bruin was bang voor wespen, dht Yark als rector en balen van gym met Deering :)

Prins Alexander School, 1970

In de brugklassen op de Bermweg en vanaf 4 VWO in Ommoord op de Prins Alexander Polder Scholengemeenschap.

In de brugklassen op de Bermweg en vanaf 4 VWO in Ommoord op de Prins Alexander Polder Scholengemeenschap. In de brugklassen veel opgetrokken met Paul Dekker en Martin Hendriks. Herinner me slechte cijfers, blijven zitten in 4 VWO, een aantal afgebrande noodgebouwen en elke dag heen en weer fietsen van Nieuwerkerk aan de IJssel naar Capelle en later Ommoord. In 5 VWO ben ik verhuisd naar Hilversum.

Prins Alexander School, 1971

?