Primair De Regenboog

Hasselmanstraat 1 in Nieuwendijk, ( Toon op kaart )

156 scholieren

Bekijk de volledige pagina van Primair De Regenboog, blijf op de hoogte van reünies en vind je klassenfoto’s terug!

In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Log in en begin meteen of registreer je gratis!

Primair De Regenboog foto

Op Primair De Regenboog vind je 10 klassenfoto’s en 156 schoolgenoten. Herken jij ze nog?

Meld je snel aan en kom weer in contact met je oud-schoolgenoten!

Aanmelden

Zes leuke jaren gehad op deze school.

Zes leuke jaren gehad op deze school. Al vanaf de eerste klas wist ik dat ik schooljuf wilde worden..... Ik woon al bijna 30 jaar niet meer in Nieuwendijk.

Primair De Regenboog, 1962

Ik neem aan dat deze school de opvolger is van de School met de Bijbel, warvan het gebouw nog aan de Rijksstraatweg staat.

Ik neem aan dat deze school de opvolger is van de School met de Bijbel, warvan het gebouw nog aan de Rijksstraatweg staat. Het is al heel lang geleden, dat ik daar op school ging en veel namen van klasgenoten kan ik me niet herinneren. Misschien melden zich nog anderen zich. Mesjeu Wisse was het hoofd, later Mesjeu Klop. En ik zat lang bij Mesjeu van der Pijl, die steeds met de kals meeging. Ook Mesjeu Verhagen was in die tijd onderwijzer en in de laagste klassen Juffrouw de Bruin en Juffrouw Marcus. Mesjeu is een verbastering van Monsieur. Deze aanspreektitel stamde van het Hasselman-instituut, een internaat waar Frans gesproken werd.

Primair De Regenboog, 1940

Een leuk voorval schiet me te binnen.

Een leuk voorval schiet me te binnen. Mesjeu de Jager kon soms heel boos worden. Op een dag was hij weer eens heel boos en toen hij wilde gaan zitten, ging hij naast de stoel zitten. Heel de klas in een deuk natuurlijk, maar Mesjeu de Jager plofte zowat.

Primair De Regenboog, 1953

?