Petrusschool

P. C. Hooftstraat in Spijkenisse, ( Toon op kaart )

55 scholieren

Bekijk de volledige pagina van Petrusschool, blijf op de hoogte van reünies en vind je klassenfoto’s terug!

In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Log in en begin meteen of registreer je gratis!

Petrusschool foto

Op Petrusschool vind je 15 klassenfoto’s en 55 schoolgenoten. Herken jij ze nog?

Meld je snel aan en kom weer in contact met je oud-schoolgenoten!

Aanmelden

Klas 6 van het jaar 1969/1970: Leraar, Frans Zweers, woonde in de Marrewijkflat.

Klas 6 van het jaar 1969/1970: Leraar, Frans Zweers, woonde in de Marrewijkflat. Bijles in Nederlandse taal op zaterdagmorgen. Een excursie, op de fiets naar de melkfabriek in Zuidland. Wie ik mij herinner? Bas Edixhoven, Paul Morssinkhof (had pianoles), Frank de Lange (later verhuisd naar Geervliet), Tony v.d. Pluym (Sterrenkwartier), Jan Takken, zijn vader had een stuk grond bij de Spijkenisser brug met wat paarden erop. Elles Bos, Karin Peer, Lilian Gilles, Meta van Tiel, Een Surinaamse jongen (deelde altijd uitgestansde kartonnen rondjes uit, waar het schoolplein mee vol lag), Een Duitse jongen (volgens mij alleen in het laastste jaar, berensterk). Goede herinneringen aan het laatste jaar vooral door meester Zweers.

Petrusschool, 1965

Tot en met de 5e klas de heer Gernaerts als schoolhoofd, klassieke ouderwetse ideeen en werkwijze.

Tot en met de 5e klas de heer Gernaerts als schoolhoofd, klassieke ouderwetse ideeen en werkwijze. In de 6e klas kwam Frans Zweers die volledig vernieuwend was, werd daardoor een zeer inspirerend jaar. Hij nam ons mee naar schoolconcerten, zoals de Peer Gynt suite en maakte ons op die manier belangstellend voor cultuur. Het afscheidsfeest in de duinen bij Oostvoorne, met pannenkoeken bakken en veel stoeien, de jongens tegen de meiden, ontluikende puberteit. Vanaf de 4e klas franse les van de moeder van Anneke Fok, waardoor ik een levenslange francofiel ben geworden. Het jaarlijkse schoolvoetbaltournooi, waar we nooit wat van bakten omdat we een te kleine school waren en schaatsen in de kerstvakantie met een aantal uit de klas op de ondergespoten tennisbaan van De Hartel of op de singel achter het Spijkenisse-veld bij Albert Stouthart om de hoek. In de derde klas de prachtige mevrouw Lubke als onderwijzeres, ik wilde met haar trouwen. In de vierde Iwan Menke uit Suriname. Wie hadden we in de vijfde ? Spijkenisse was in die tijd nog een dorp waar je bijna iedereen kende. Met Wijnand vd Velden was ik de eerste die in de "nieuwbouw" van plan Brabant, later Groenewoud ging wonen. Was voor kleine jongetjes wel ver weg naar school, maar dat ging toen nog gewoon. Wie ik me nog herinner? Ellis Bosch, Ellen Blonk, Karin van Peer, Hetty Nietsch, Meta van Tiel, Lilian Gilles, Nelleke (?), Anneke Fok, Petra Tijs, Regina van Engelenburg, Jacques van Hout, Albert Stouthart, Jan Takken, Eric van Zwam, John Smith, Wijnand vd Velden, Frank de Lange, Tony vd Pluym, Bas Edixhoven, Ferdinand (?). Waren we maar met zo weinig? Wie vergeet ik?

Petrusschool, 1966

even nadenken wat me nog meer te binnen schiet dan Colette Reuter,Ido Lelie,Carlo Custers,Fred,Martin Verbrugge,Ivo,Astrid,eva.

even nadenken wat me nog meer te binnen schiet dan Colette Reuter,Ido Lelie,Carlo Custers,Fred,Martin Verbrugge,Ivo,Astrid,eva.

Petrusschool, 1965

?