Paterswolde Noord

Groningerweg 8 in Paterswolde, ( Toon op kaart )

83 scholieren

Bekijk de volledige pagina van Paterswolde Noord, blijf op de hoogte van reünies en vind je klassenfoto’s terug!

In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Log in en begin meteen of registreer je gratis!

Paterswolde Noord foto

Op Paterswolde Noord vind je 7 klassenfoto’s en 83 schoolgenoten. Herken jij ze nog?

Meld je snel aan en kom weer in contact met je oud-schoolgenoten!

Aanmelden

Flarden van herinneringen: - Kleuterklas (Juf Beckman of Biekman).

Flarden van herinneringen: - Kleuterklas (Juf Beckman of Biekman). Een buitenspeelplaats die grenst aan het sportveld. Een eigen groentetuintje. Zelfgeplante tuinkers oogsten en mee naar huis nemen. Spelen aan de waterbak (joepie!). - Onderbouw (juf Beek en meester van Dijk). De tafels luid opdreunen. Heerlijk! Drama: de man van juf Beek werd vóór de school aangereden terwijl hij in de auto op haar zat te wachten. Bloed, bloed! Meester van Dijk, een fijne meester. - Bovenbouw (meester van der Meer) Brigadiertjes! (wát een verantwoordelijkheid!) Groep A en groep B. Prachtige voorleesboeken (oa Scheepsjongens van Bontekoe). Gedichtenwedstrijd. Verder: - Het "kamertje" (voordeur in, direct links) - De meesterswoning naast het plein. - Het opstellen voor het binnengaan (hoe hoger de klas, hoe verder achteraan) - De geheimzinnige zolder. - De zondagschool (op die zolder). - Voetballen na schooltijd op het sportveld achter school (vaak laat thuis). - Het verzamelen van suikerbieten die van de bietenauto's waren gevallen. Statusbepalend. - Spelen bij Wim en Reint Luinge (boerderij!) - Oorlogje voeren in het Kluivingsbos (hutten!) - Spelen bij Kees Zuurveld. - Overlopertje op het plein, maar ook: "Wie goan veur gien ain uut siet" en "scheere kette komme" - Een ijzeren ring om een buis hard heen en weer schuiven (wedstrijd!) en uiteraard knikkeren. - De fietsenhokken met fietsenstaanders van hout. - Het bekende jongens/meisjes gedoe met oa Syta Plantinga. - Beetje flauw: Jacob Kamst "op stoom zett'n" - Groep "Wim en Reint Luinge" versus groep "Albert van Bergen". - De sportieve hockeymeiden van Zeegers op het sportveld achter school. - Bij mooi weer: Slagbal en/of kastie op het sportveld achter school. Knuppel of plankje? - Meester van de Meer: een échte meester (streng, rechtvaardig).

Paterswolde Noord, 1961

Ik herinner me Henkie Bakker & Geert Hoving.

Ik herinner me Henkie Bakker & Geert Hoving. Mijn e-mail is janpunthofsteeaapplaneetpuntnl Daarna naar Ulo Schultenweg, HBS Groningen en TH Twente, alwaar afgestudeerd als wiskundig ingenieur in 1979.

Paterswolde Noord, 1960

Jan Prai (Jan Rutgers) inmiddels overleden.

Jan Prai (Jan Rutgers) inmiddels overleden. en Geert Zwientie (Geert Arends) samen met kameraden Gerrit Stroetinga,Klaas Klinkhamer, Jan Stoffers op onze brommers Zundapp en Kreitler.

Paterswolde Noord, 1952

?