O.S.voor gewoon lager onderwijs

Werkeiland Lelystad Haven in Lelystad, ( Toon op kaart )

14 scholieren

Bekijk de volledige pagina van O.S.voor gewoon lager onderwijs, blijf op de hoogte van reünies en vind je klassenfoto’s terug!

In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Log in en begin meteen of registreer je gratis!

O.S.voor gewoon lager onderwijs foto

Op O.S.voor gewoon lager onderwijs vind je 1 klassenfoto’s en 14 schoolgenoten. Herken jij ze nog?

Meld je snel aan en kom weer in contact met je oud-schoolgenoten!

Aanmelden

De oprichting en inrichting van de kleuterschool.

De oprichting en inrichting van de kleuterschool. Het meubilair was bij elkaar gezocht. Ik zat op een groen stoeltje waar een po onder geschoven kon worden. De naam van mijn juf weet ik niet meer.Ze had donker haar met een slag en droeg een bril. Ze woonde volgens mij over "de put". Meester Vogel kan ik me nog goed herinneren, omdat ik van hem les kreeg in de 4e, 5e en 6e klas. Hij kon zo mooi voorlezen. Ik heb hem trouwens jaren geleden volgens mij gezien in de bibliotheek in Zeist. Ik durfde hem niet aan te spreken, maar zou graag willen weten of het ook zo was.

O.S.voor gewoon lager onder..., 1957

Ik heb op deze school op de kleuterschool gezeten ik kan mij nog herinneren dat ik tijdens koninginnedag de juf een blokje tegen haar hoofd heb gegooid.

Ik heb op deze school op de kleuterschool gezeten ik kan mij nog herinneren dat ik tijdens koninginnedag de juf een blokje tegen haar hoofd heb gegooid. Zij had een hersenschudding.

O.S.voor gewoon lager onder..., 1962

Mijn vader was sluiswachter op Lelystad haven.

Mijn vader was sluiswachter op Lelystad haven. De polder was nog leeg met eindeloze rietvlaktes., waar je fantastisch hutten kon bouwen. De winter van 64, brood werd gebracht met de helicopter en met de politieboot omdat het ijs over de knardijk heen kwam. Leren zwemmen in het door de bewoners zelfgebouwde zwembad. Lelystad haven was mijn jeugd en de school maakte daar een onderdeel van uit. Een kleine school met drie klassen, kleuterafdeling, klas 1,2,3 bij elkaar en klas 4,5,6 bij elkaar. de familie Vogel,(meneer en mevrouw Vogel gaven beide les op de school) woonden vlak achter ons en wij kwamen daar ook regelmatig over de vloer. Pipo de clown kijken bij de buren op woensdagmiddag, bijna niemand had televisie. Dan zaten we met vijftien kinderen op een hoop op de vloer bij een van de buren. De kantine,, waar de toneelvoorstellingen plaatsvonden, het museum, waar wij gratis mochten kijken. De buren van het straatje, Vogel, de Vries, Prinse (de politieagent van de waterpolitie, die zo gek was van treintjes, Wams, Radewald.. .De lange Jammer, de straat tot het begin van de nieuwe dijk naar Almere. Er is niets meer van aanwezig. Ons oude huis is er nog, net als de sluis en de huizen bij het gemaal. Pionieren heette het in die tijd.

O.S.voor gewoon lager onder..., 1963

?