Oranje school

Tolstraat 84 (schoolplein Lutmastraat) in Amsterdam, ( Toon op kaart )

259 scholieren

Bekijk de volledige pagina van Oranje school, blijf op de hoogte van reünies en vind je klassenfoto’s terug!

In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Log in en begin meteen of registreer je gratis!

Oranje school foto

Op Oranje school vind je 76 klassenfoto’s en 259 schoolgenoten. Herken jij ze nog?

Meld je snel aan en kom weer in contact met je oud-schoolgenoten!

Aanmelden

Wim van Gorkum mailt: Ik ben op zoek naar mijn klasgenoten van de Oranje-school in de Tolstraat 84 in Amsterdam , ik heb daar met veel plezier mijn lagere schooltijd doorgebracht.

Wim van Gorkum mailt: Ik ben op zoek naar mijn klasgenoten van de Oranje-school in de Tolstraat 84 in Amsterdam , ik heb daar met veel plezier mijn lagere schooltijd doorgebracht. Deze vond plaats in de periode van 1962 tot 1968. Helaas bestaat deze school niet meer het gebouw aan de Tolstraat in Amsterdam is er nog wel maar heeft een alternatieve bestemming gekregen. Het was een ouderwetse school met de Bijbel met een prachtig schoolplein met middenin een grote eikeboom. Eens per jaar kwam de schooltandarts en dan stonden we met z'n allen in een lange rij te wachten tot we aan de beurt waren. Namen van medeleerling die ik me nog kan herinneren zijn: Paul Elmers, Jan Sweers, Annemieke Versloot, Loentje Huisman. Het zijn er niet veel meer ondanks dat we met zo'n 40 leerlingen in de klas zaten. Namen van juffen en meesters: in de eerste klas Juffrouw Groos, in de tweede klas Juffrouw van der Horst, in de derde klas juffrouw Huisman in de vierde klas juffrouw Muller, in de vijfe Klas meester Smeenk {?} en in de zesde klas meneer Hoekstra (tevens directeur der school).

Oranje school, 1962

In 1984 bestond de school 75 jaar.

In 1984 bestond de school 75 jaar. Toen is er een grote reunie geweest met ca 600 deelnemers. Hans Vogel is in het bezit van dit archief.

Oranje school, 1951

Ik mocht "de klassen rond gaan" omdat ik jarig was.

Ik mocht "de klassen rond gaan" omdat ik jarig was. Ik ging met twee meisjes alle juffen en meesters langs, behalve de meester van de zesde klas, want we waren er heilig van overtuigd dat er een wolf in zijn lokaal zat :-)

Oranje school, 1970

?