Openbare school voor Mulo / Ulo

Handelsstraat in Schagen, ( Toon op kaart )

85 scholieren

Bekijk de volledige pagina van Openbare school voor Mulo / Ulo, blijf op de hoogte van reünies en vind je klassenfoto’s terug!

In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Log in en begin meteen of registreer je gratis!

Openbare school voor Mulo / Ulo foto

Op Openbare school voor Mulo / Ulo vind je 9 klassenfoto’s en 85 schoolgenoten. Herken jij ze nog?

Meld je snel aan en kom weer in contact met je oud-schoolgenoten!

Aanmelden

September 1959 kwam ik van de RHBS af in de tweede klas op de Mulo aan de Landbouwdwarsstraat, de latere Buiskoolstraat.

September 1959 kwam ik van de RHBS af in de tweede klas op de Mulo aan de Landbouwdwarsstraat, de latere Buiskoolstraat. In het begin vond ik hetr er niet leuk maar dat veranderde toch wel snel en uiteindelijk alleen maar goede herinneringen. Met name aan de 3e en 4e klas. Mijnheer Veen, kongeweldig vertellen, Juf Bak, weet ik niet zoveel meer van. Met de heer de Haas (aardrijkskunde) kon ik maar moeilijk overweg en hij met mij. Nooit deed ik iets goed, vaak werd ik de klas uithgestuurd en uiteindelijk deed ik niets meer voor dit vak, ik kreeg toch wel weer een onvoldoende. Wel deed ik altijd mee aan de repetities maar omdat ik geen boek meer opensloeg wist ik ook niet wat er in stond en gaf ik antwoord voor zover ik iets wist. Toen kreeg ik ineens een 10,5. Had meer goede antwoorden gegeven dan ik had moeten weten..... Dat was de stof die ik had geleerd in de klas bij meester Westenberg op de lagere school. Later is het toch nog goed gekomen tussen mijnheer de Haas en mij toen we elkaar buiten school leerden kennen via een andere clib. In de 4e klas hadden we een echte vriendinnengroep en we spraken af dat wie het eerste zou gaan trouwen een geit zou kruijgen. Dat werd Sia Koopmans in ik meen 1967. Wij, Hanneke Bestevaar , Alie Wiedijk (woont nu al ruim 30 jaar in New York en ik heb nog steeds contact met haar) Els Muntjewerf, Gretha 't Hart gingen met zijn zessen naar Middenmeer met geit! In 1962 slaagden alle eindexamenkandidaten, 37 mensen. Wat namen: Gerie Baken, Renee Meijboom,Koos Molenaar, Menno Glas, Gitta Bak, Wim Schop, Joop Wilbers ( later getrouwd met Els Muntjewref), Aafke Bakker, Gerda Hazeloop, Ru Breur en JKan Glasbergen.

Openbare school voor Mulo /..., 1959

Een fijne school met prettige leraren en een strenge doch rechtvaardige directeur.

Een fijne school met prettige leraren en een strenge doch rechtvaardige directeur. Ik kan er met nog veel plezier naar terugdenken. We kregen ook onderwijs in klassieke muziek en kunstgeschiedenis van Herman Passchier. Ik weet nog dat Huib Nederlof vroeg of hij een singletje mocht draaien van Fats Domino "Blue Berry Hill". Herman P. vond het niet om aan te horen.Ook fijne gymnastieklessen o.l.v. Karel Laffertu, overleden in 2006) Er werd vrij veel aan sport gedaan op deze school: voetbaltoernooien, volleybaltoernooien en niet te vergeten de Nederlandse kampioenschappen schoolathletiek. Toentertijd "verkering" met: Rika de Boer Leraren waren o.a.: Kleyburg, Passchier, Hoofd ("Dribbel") ,Jaarsma, Small (uit Suriname?), Veen.

Openbare school voor Mulo /..., 1955

Schoolreisje in de tweede klas met meneer van der Zee en juf Bak.

Schoolreisje in de tweede klas met meneer van der Zee en juf Bak. In 1962 verhuisde de school van de Landbouwdwarsstraat (Buiskoolstraat) naar de Handelsstraat. Fonteintjes in de gangen en Luxaflex voor de ramen. Er was ook een prachtige gymzaal. Meneer Bogerd was concierge en meneer Kleyburg directeur.

Openbare school voor Mulo /..., 1960

?