Openbare Lagere School Appelscha

Vaart Zuidzijde 67 in Appelscha, ( Toon op kaart )

120 scholieren

Bekijk de volledige pagina van Openbare Lagere School Appelscha, blijf op de hoogte van reünies en vind je klassenfoto’s terug!

In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Log in en begin meteen of registreer je gratis!

Registreer gratis
  • Klassenfoto’s 17
  • Schoolgenoten 120

Op Openbare Lagere School Appelscha vind je 17 klassenfoto’s en 120 schoolgenoten. Herken jij ze nog?

Meld je snel aan en kom weer in contact met je oud-schoolgenoten!

  • Schoolherinneringen 68

OLS 'Appelscha Beneden' heette...

OLS 'Appelscha Beneden' heette het toen. Juffrouw Reitsma van de 1e; de leren bal en de lineaal van juf Zwart uit de 2e ....

2003, Peter

Ik herinner mij juf Reitsma,ju...

Ik herinner mij juf Reitsma,juf v.d. Hoek,meester Kooistra, meester Tuiten en meester Zwiers . De klasgenoten ken ik bijna allemaal nog bij naam. Ik heb een goede tijd gehad op de lagereschool.Negetief puntje vond ik dat ,voor mijn gevoel ,meester Zwiers de zwakkere leerlingen ,waaronder ik, die toch maar naar de landbouwschool of de technische gingen een beetje liet "zwemmen".Na de technische school heb ik de leraren opleiding gevolgd en ben sinds 1971 leraar elektrotechniek op het stedelijk college te Zoetermeer. Overigens woon ik sinds 2001 wel weer in Friesland en wel in Rotsterhaule.

2003, Jan

Ik zat kort (2x) op deze schoo...

Ik zat kort (2x) op deze school omdat mijn vader destijds aan de weg werkte en een auto hadden we toen nog niet, dus..met het hele gezin in een vakantiehuisje bij de Boer. Ik herinner me juf Reitsma. Ik kwam van een heel klein schooltje en was met alles ver vooruit, dus ik mocht steeds de juf helpen. Een jongen in mijn klas (hoe heette die ook al weer??) was erg dol op mij en wilde altijd naast mij zitten. Hij was erg druk en werd soms in de bank vastgebonden. Ik moest hem altijd helpen. We gingen vaak met een heel stel kinderen naar de kale duinen en naar het zwembad. Hennie Oosterlo was mijn vriendin en Sylvia ?? en Rikje Jongstra. Mijn pake heeft Pieter Herder (van de viszaak) een keer gered uit het zand. Kortom..voor mij een soort lange vakantie!

2003, Deleted
?