Openbare Lagere School

Kerklaan in Smilde, ( Toon op kaart )

39 scholieren

Bekijk de volledige pagina van Openbare Lagere School, blijf op de hoogte van reünies en vind je klassenfoto’s terug!

In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Log in en begin meteen of registreer je gratis!

Openbare Lagere School foto

Op Openbare Lagere School vind je 8 klassenfoto’s en 39 schoolgenoten. Herken jij ze nog?

Meld je snel aan en kom weer in contact met je oud-schoolgenoten!

Aanmelden

Ik ben in klas 4 op deze school gekomen, want toen werd hij pas geopend.

Ik ben in klas 4 op deze school gekomen, want toen werd hij pas geopend. Daarvoor was de school gelegen aan de Hoofdweg aan de Drentsche hoofdvaart. Later werd in die oude school de lederwarenfabriek gevestigd. Ik heb prettige herinneringen aan deze 2 scholen. In het bijzonder aan juffrouw Alie Woldhuis , meester Woldhuis en meester (hoofd) en juffrouw Bant. Vooral de handenarbeid op de bovenverdieping van de school en enthousiast gegeven door meester Bant, was geweldig.

Openbare Lagere School, 1953

Het best kan ik mij herinneren aan "meester Bant", die het hele schoolplein onder controle kon houden door met z'n trouwring even op het raam te tikken.

Het best kan ik mij herinneren aan "meester Bant", die het hele schoolplein onder controle kon houden door met z'n trouwring even op het raam te tikken. Op zaterdagmorgen nog naar school. Handenarbeid in het lokaal boven. Verder juffrouw Alie Woldhuis, juffrouw Bant (de vrouw van) en meester Spanninga. Een hele lange man,die op een gegeven moment vader werd en we met de hele klas op kraamvisite gingen. En hij kon goed voetballen. Midvoor van Smilde 1, die veel doelpunten maakte.

Openbare Lagere School, 1959

Precies het laatste jaar nog meegemaakt op de margrietschool.

Precies het laatste jaar nog meegemaakt op de margrietschool. Ik herinner mij meester vd Laan die je bij de nek greep als je het schoolplein moest opruimen

Openbare Lagere School, 1974

?