openbare lagere school 1

Kemperbergerweg in Arnhem, ( Toon op kaart )

34 scholieren

Bekijk de volledige pagina van openbare lagere school 1, blijf op de hoogte van reünies en vind je klassenfoto’s terug!

In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Log in en begin meteen of registreer je gratis!

openbare lagere school 1 foto

Op openbare lagere school 1 vind je 13 klassenfoto’s en 34 schoolgenoten. Herken jij ze nog?

Meld je snel aan en kom weer in contact met je oud-schoolgenoten!

Aanmelden

Was verliefd op Elsje Lodewijk, en ik had een vriendinnetje Betty Gosker.

Was verliefd op Elsje Lodewijk, en ik had een vriendinnetje Betty Gosker. Beiden woonde ze op de Hoogkamp in Arnhem. Ik heb in mijn schooltijd ongeveer 30.000 km gelopen 15 km perdag,ben twee keer blijven zitten! . Mijn jeugd vrienden op school waren Hans en Jantje Bax.

openbare lagere school 1, 1947

ik zat in de klas met joep v/d veer, george butner,rob van de born en andere lol.

ik zat in de klas met joep v/d veer, george butner,rob van de born en andere lol.

openbare lagere school 1, 1958

Aan deze school heb ik echt geweldige herinneringen over gehouden.

Aan deze school heb ik echt geweldige herinneringen over gehouden. Ik ging van een grote stadsschool, De Prinsessenschool, naar deze kleine dorpsschool. Ik werd een jaar terug gezet omdat ik met rekenen en taal achter liep en begon hier in de 3e klas, bij meester Johan. Toen ik op school kwam had de school 3 lokalen. Klas 1-2-3 zaten in één lokaal. En klas 4-5-6 in het andere. Het 3e lokaal was het handenarbeidlokaal. Tussen deze lokalen was ook een lerarenkamer. Als je daar de deur van open deed in de pauze dan kwam de rooklucht je tegemoet. Naast de school stond de kleuterschool “De Lariks”. Ik kan me de pauzes nog goed herinneren. We speelden veel verstoppertje en slingertikkertje. Als de pauze afgelopen was dan mocht iemand de grote klok luiden die op het schoolplein stond. Bij het fietsenhok was een krantenhok. Eens in de zoveel tijd kwam er een grote vrachtwagen het plein op rijden en moesten we allemaal helpen de kranten in de vrachtwagen te gooien. Ook was dat hok een leuke plek om je te verstoppen. De klassenfoto is van klas 4-5-6 en ik zat toen in de 4e klas. Namen die ik nog weet van kinderen uit de 5e en 6e klas zijn Elisabeth, Natascha, Alexander, Leon, Betsie, Erik en Angela. De leraar is meester Berendsen. Ik vond dit één van mijn leukste klassen. De school had geen eigen gymlokaal. Hiervoor moesten we naar “De school met de bijbel” die ook aan de Kemperbergerweg lag. En samen met de leerlingen van deze school gingen we ook één keer in de week in een grote bus naar Papendal om te zwemmen. De rivaliteit tussen beide scholen was erg groot. Je moest vooral niet naast iemand gaan zitten van de andere school, stel je voor hé. Als ik daar nu naar kijk sloeg dat natuurlijk nergens op. In de 4e of 5e klas zijn we met de héle school op kamp geweest naar Eerbeek. De bovenbouw op de fiets en de onderbouw met alle bagage met de auto. Ik weet nog dat we het thema “Indianen” hadden. We hebben hutten gebouwd, vuurtje gestookt, brood gebakken en hadden natuurlijk de grootste pret. Vooral als er geslapen moest worden!!! Ook weet ik nog dat we achter de school allemaal een eigen moestuintje hadden. Hier heb ik voor het eerst mijn eigen peultjes gekweekt. Toen ik in de 6e klas zat, waren er nog naar 8 leerlingen op school. Hierna ging de school dan ook dicht. Ik zat in de klas met Auke Snijder, Marleen, Angelique, Frans, Madalon Wickes, Lilian en ???. Het was toen erg knus op school. Elke ochtend had iemand de taak thee te zetten voor iedereen dat we in de pauzes opdronken. We zijn dat jaar op schoolkamp gegaan naar Haarlem. Daar woonde volgens mij iemand die meester Berendsen kende, want we sliepen in de garage van die persoon. Daar heb ik ook voor het eerst leren vissen. Met z’n alle langs het water, leuk hoor. Ook zijn we naar Artis en naar het strand in Scheveningen geweest. Een hele leuke tijd! Nog altijd jammer dat de school dicht moest. Ik weet nog dat meester Berendsen de klok van het schoolplein mee kreeg bij het afscheid van de school.

openbare lagere school 1, 1979

?