Openbare basisschool

Duurswouderweg in Bakkeveen, ( Toon op kaart )

11 scholieren

Bekijk de volledige pagina van Openbare basisschool, blijf op de hoogte van reünies en vind je klassenfoto’s terug!

In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Log in en begin meteen of registreer je gratis!

Openbare basisschool foto

Op Openbare basisschool vind je 2 klassenfoto’s en 11 schoolgenoten. Herken jij ze nog?

Meld je snel aan en kom weer in contact met je oud-schoolgenoten!

Aanmelden

Ik kwam pas gedurende de tweede helft van de 1ste klas uit Amsterdam op deze school.

Ik kwam pas gedurende de tweede helft van de 1ste klas uit Amsterdam op deze school. Samen met de 2de klas in 1 lokaal met Juf Nieuwdam, en de 3de en 4de bij Meester Zwaga, daarna ben ik verhuisd, dus ik heb nooit bij hoofdmeester Slot in de klas gezeten. Met Hans Slot ruilde ik postzegels. Het schoolgebouw bestaat niet meer. Het stond haaks op de straat, met drie lokalen, de 1ste en 2de klas in het middelste lokaal, de hoogste klassen dat het dichtst bij de weg, en dat van de 3de en 4de het meest achteraan. Voor de hoofdingang, in het midden van de lange kant, stond als een dikke muur, een rij met ±6 WC's en aan de achterkant daarvan lag het betegelde schoolplein. Goed om spelletjes op te doen. Ooit heb ik voor een theatervoorstelling die door Joost Prinsen werd geregiseerd een decors ontworpen. In de openingsscene gebruikte ik dat rijtje WC's. Dichter bij de weg was het zanderig onder een enorme eikenboom. Wij kinderen van Allardsoog reden in een groep naar school.

Openbare basisschool, 1963

Ik ben er niet helemaal zeker van dat ik op deze school heb gezeten, omdat we daar niet erg lang hebben gewoond, mijn vader was daar slager aan de tjerkewal, aan het water.

Ik ben er niet helemaal zeker van dat ik op deze school heb gezeten, omdat we daar niet erg lang hebben gewoond, mijn vader was daar slager aan de tjerkewal, aan het water. Wel weet ik nog dat we regelmatig in de ijsfabriek mochten aanvegen om zo een overheerlijk ijsje te verdienen. Naast ons woonden buurjongens die erg bang waren voor hun vader omdat ze regelmatig met de klabatse voor de billen kregen. Onze andere buren hadden iets met paarden, regelmatig werden er paarden gedekt en wij keken dan stiekem door de kieren van het schuurtje achter de slagerij toe.

Openbare basisschool, 1966

Het was een heel oud schoolgebouw met hoge ramen, een slecht trekkende kachel, een lieve juffrouw Nieuwdam, aardige meester Zwaga en wijze meester Slot.

Het was een heel oud schoolgebouw met hoge ramen, een slecht trekkende kachel, een lieve juffrouw Nieuwdam, aardige meester Zwaga en wijze meester Slot.

Openbare basisschool, 1964

?