Onze Lieve Vrouw van Lourdes-school

Dr. Struyckenstraat in Breda, ( Toon op kaart )

93 scholieren

Bekijk de volledige pagina van Onze Lieve Vrouw van Lourdes-school, blijf op de hoogte van reünies en vind je klassenfoto’s terug!

In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Log in en begin meteen of registreer je gratis!

Onze Lieve Vrouw van Lourdes-school foto

Op Onze Lieve Vrouw van Lourdes-school vind je 64 klassenfoto’s en 93 schoolgenoten. Herken jij ze nog?

Meld je snel aan en kom weer in contact met je oud-schoolgenoten!

Aanmelden

Broeder Stephanus hoofd der school, broeder Hermanus (klas 1), broeder Masseus (klas 3 en 4), broeder Floribertus (invaller, klas 4).

Broeder Stephanus hoofd der school, broeder Hermanus (klas 1), broeder Masseus (klas 3 en 4), broeder Floribertus (invaller, klas 4). In het jaar van de watersnood (1953) verhuisden wij naar elders in Breda en vervolgde ik het lager onderwijs op een andere school, de St. Josephschool. Daar kwam ik midden in het schooljaar in de vierde klas binnen. Het was een flinke omschakeling. Die school was aanzienlijk ouderwetser.

Onze Lieve Vrouw van Lourde..., 1949

We zetten altijd de fiets weg van meneer Sul.

We zetten altijd de fiets weg van meneer Sul. Dat was een hele lange vent.

Onze Lieve Vrouw van Lourde..., 1956

De uitbreiding van de school in 1950, het water in een emmer voorzien van een plllepel met warm weer.

De uitbreiding van de school in 1950, het water in een emmer voorzien van een plllepel met warm weer. Het in de rij staan: de straffen: lineaal op vlakke hand: Op de knieen met gestrekte armen omhoog een stapel boeken hooghouden terwijl alle leerlingen in rijen van twee naar binnen gingen. De klassen van 53 leerlingen. De scheikundeproeven door Broeder Stephanus. Het handarbeidlokaap voor de zaterdag-middagclub. De gezamenlijke dagelijkse ochtendmissen in de nabijgelegen kerk. De aparte klassen voor kinderen uit de wijk "westeinde'. Het karton voor de ramen dat ons belette naar buiten te kijken: de weilanden!. De watersnood van 1949.

Onze Lieve Vrouw van Lourde..., 1947

?