Oleanderschool Protestants Basisonderwijs

Oleanderstraat 2 in Geleen, ( Toon op kaart )

158 scholieren

Bekijk de volledige pagina van Oleanderschool Protestants Basisonderwijs, blijf op de hoogte van reünies en vind je klassenfoto’s terug!

In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Log in en begin meteen of registreer je gratis!

Oleanderschool Protestants Basisonderwijs foto

Op Oleanderschool Protestants Basisonderwijs vind je 29 klassenfoto’s en 158 schoolgenoten. Herken jij ze nog?

Meld je snel aan en kom weer in contact met je oud-schoolgenoten!

Aanmelden

Ik zat bij meester birzak,meester ten broeke.

Ik zat bij meester birzak,meester ten broeke. Leuke herineringen,ik heb nog wat foto erbij gezet,meschien dat er iemand zich zelf herkent,ook zijn er klassenfoto,van voor mijn tijd,nog een oude schoolraport,en een getuigschrift

Oleanderschool Protestants ..., 1969

Dependance van de Oleanderschool in het Ambonezenkamp 'Woonoord Graetheide'

Van 1e t/m 3e klas [1958-1961] op de Dependance van de Oleanderschool in het Ambonezenkamp 'Woonoord Graetheide' (bij de bruinkool) tegenover SBB. O.l.v. Indische schoolmeester Salomons (klas 2 & 3) en Juffrouw Kuipers (klas 1). Beiden hadden een eigen dienstwoning in het kamp. Juffr. Kuipers woonde aan het schoolgebouw en Mr. Salomons ging om 't weekend naar zijn eigen huis in Den Haag. Verder was er nog een kleuterklas o.l.v. juffr. Visser. In de eerste 2 klassen schreven we nog met griffel en lei, daarna met kroontjespen en inkt. Klas 3: Onze schoolboeken bevatten Indisch getinte verhalen uit voormalige kolonie Ned.-Indië. Aan de achtermuur hingen van die grote, nostalgische schoolplaten (o.a. ja-knikkers in Schoonebeek Drenthe, trams in binnenstad van Den Haag. Overwintering op Nova Zembla). Voor de klas stond een grote kolenkachel. Verder herinner ik me naast het schoolbord een grote telraam en een grote 'blinde' landkaart van Nederland en van Nederlands-Indië. Drinkbeker van thuis meenemen voor schoolmelk; Mr. Salomons reed op z'n chique herenfiets van z'n dienstwoning (naast de kerk) naar school. Deze zette hij altijd binnen in de klaslokaal, dus moest 'n leerling met een handveger de beide fietsbanden schoonvegen... Daarna in klas 4 aan de Oleanderstraat [1961-1962] bij juffr. Lamers-vd. Pol. Schoolhoofd was Meester Rietveld. Andere namen: meester Birsak, meester de Jong (op z'n scooter), juffr. Damstra, juffr. Eussen. De Oleanderschool was meerdere malen kampioen van het jaarlijkse schoolvoetbaltoernooi op Koninginnedag! Dankzij de samenstelling van het schoolelftal, dat meestal bestond uit 10 technisch zeer begaafde, talentvolle Molukse veldspelers, en 1 Hollandse [= de keeper]. Verder op Koninginnedag: gratis filmmiddag in bioscoop "Royal" aan de Groenstraat, in de "Roxy" aan de Rijksweg Centrum, of in het gemeenschapsgebouw "'t Volkshoes" in de Anjelierstraat bij de Bloemenmarkt.

Oleanderschool Protestants ..., 1958

Ik zat bij juffrouw lamers,in de derde klas.

Ik zat bij juffrouw lamers,in de derde klas. Ook had ik meester Beersak in de vierde klas. Goede herinneringen heb ik aan juf Versluis. En natuurlijk hoofdmeester Rietveld. Ik was een vriendin van Lotje Sitanala.

Oleanderschool Protestants ..., 1958