NUTS ULO School

Stationsstraat in Waalwijk, ( Toon op kaart )

31 scholieren

Bekijk het volledige profiel van NUTS ULO School, blijf op de hoogte van reünies en vind je klassenfoto’s terug!

In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  • Klassenfoto’s 12
  • Schoolgenoten 31

Op NUTS ULO School vind je 12 klassenfoto’s en 31 schoolgenoten. Herken jij ze nog?

Meld je snel aan en kom weer in contact met je oud-schoolgenoten!

  • Schoolherinneringen 30

Hoofd van de school was Goudbe...

Hoofd van de school was Goudberg, die ook duits, wiskunde en natuurkunde gaf. Pontvuist was voor frans, boekhouden en handelsrekenen. Hofstee gaf Engels, Aardrijkskunde en Nederlands. Sommers kwam, denk ik in 1964 en gaf Nederlands. Hij organiseerde een feestavond voor de leerlingen, ik dacht met Sinterklaas, maar dat vond het bestuur te vrivool, en het was gedaan met feestavonden. Alletwee mijn ouders hebben ook op deze school gezeten. Mijn moeder haalde haar diploma in 1936 en m'n vader in 1938. Goudberg was toen al leraar op de school. De oudleerlingen richtten toen een oudleerlingenvereniging op. Deze heette OLVULO en had tot het einde van de oorlog regelmatig bijeenkomsten en uitstapjes. Er werd ook (on)regelmatig een blad uitgegeven. Twee drukkerijen in Waalwijk danken aan dit blad hun bestaan: WSum en Klein Offsetdrukkerij Heurter (in 1997 opgeheven). Ik heb alle uitgegeven bladen nog. Kopie? Vraag per e-mail: lphrtr 'op' gmx . net.

2002, Deleted

Hoewel je het niet van de heer...

Hoewel je het niet van de heer Pontvuyst zou verwachten waren zijn geschiedenislessen (tijdsdeel vanaf ca. 1840) zeer boeiend. De biljartescapades onder schooltijd met Krien van Son, Joachim Cracke en Lisa Boll kan ik mij nog goed herinneren. Ik heb op deze school een leuke tijd gehad. Na de strenge "broederschool" kwam ik als puber op een gemengde school terecht. Het was een allergaartje van schoolgenoten waarvan velen, waaronder ik, een mislukt toelatingsexamen hadden gedaan op een andere school dan wel daar waren weggestuurd. De heer Hofstee (de Kuch) had het als leraar zeer moeilijk. Vele jaren later kwam ik in Parijs in de metro een man tegen die als twee druppels water op hem leek, ook in zijn onzekere manier van rondkijken. In Parijs dacht ik toen even dat ie mij zo meteen weer strafwerk zou gaan geven. Over de heer (Menno) Goudberg heb ik later gelezen dat hij, hoewel hij dweepte met de duitse cultuur (met name met Schiller en Goethe), bij hem thuis in de oorlog joodse mensen ondergedoken had zitten. Hij en zijn vrouw zijn in 1970 onderscheiden door de stichting Yad Vashem. Mijn respect voor hem is daardoor alleen maar toegenomen. Een kleindochter van de heer Pontvuyst, Martine Pontvuyst, was een collega van mij bij Rijkswaterstaat. Van haar heb ik gehoord dat haar grootvader heel oud is geworden. In 1999 of 2000 was er nog een reunie in het Lido. Maar daar kon hij vanwege zijn gezondheid niet meer bij zijn.

2002, Gerard

De directeur meneer Goudberg, ...

De directeur meneer Goudberg, die vaak op zijn viool zogenaamd muziekles gaf, wat een ellende vond ik dat. Dan had je een Indische leraar, jammer zijn naam ben ik kwijt. Maar hij organiseerde vaak toneelstukjes en dan was ik er als de kippen bij. Ik vond hem de meest geschikte leraar van destijds. En een leraar met het alom bekende Kuifje, Hofstee meen ik mij te herinneren, hij werd ook Kuifje of de Kuch genoemd met zijn altijd stinkende pijp!! En dan had je er nog een........ Pontvuist. Vriendinnen van destijds Corrie van Drongelen, Christel Frodijma, en nog vele vrienden waarvan ik helaas de namen kwijt ben. En of ik een schoolliefde had, een zeker Paul??? Indische jongen, nu inmiddels mijn leeftijd? Op de foto die Leo Heurter geplaatst heeft zie ik waarempel mijn zusje die links (voor de kijkers rechts) van meneer Goudberg staat, met haar krullenbol. Zij woont al 36 jaar in Canada. En ik herken velen maar ben de namen kwijt. WAT JAMMERRRRRR. Ergens moet ik ook nog een schoolfoto hebben, zal het zo spoedig hier plaatsen........ Het bewuste Sinterklaasfeest, ja ja daar heb ik nog een foto van, (ook dit zal ik hier z.s.m. plaatsen) zittend links zie je Pontvuist, dan aan de rechterhand van Hofstee ben ik en aan de linkerhand mijn zusje Edmay. Wie herkent zich nog op deze foto? Hoe heten de 2 jongens? Inmiddels ook grijsaards........ Ennnn er was een vervelende jongen, die twee klassen hoger zat dan ik, PIET SOMERS!!! Toch moet ik toegeven dat hij er destijds heel goed uitzag.........

2004, Deleted
?