NUTS ULO School

Stationsstraat in Waalwijk, ( Toon op kaart )

32 scholieren

Bekijk de volledige pagina van NUTS ULO School, blijf op de hoogte van reünies en vind je klassenfoto’s terug!

In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Log in en begin meteen of registreer je gratis!

NUTS ULO School foto

Op NUTS ULO School vind je 12 klassenfoto’s en 32 schoolgenoten. Herken jij ze nog?

Meld je snel aan en kom weer in contact met je oud-schoolgenoten!

Aanmelden

Hoofd van de school was Goudberg, die ook duits, wiskunde en natuurkunde gaf.

Hoofd van de school was Goudberg, die ook duits, wiskunde en natuurkunde gaf. Pontvuist was voor frans, boekhouden en handelsrekenen. Hofstee gaf Engels, Aardrijkskunde en Nederlands. Sommers kwam, denk ik in 1964 en gaf Nederlands. Hij organiseerde een feestavond voor de leerlingen, ik dacht met Sinterklaas, maar dat vond het bestuur te vrivool, en het was gedaan met feestavonden. Alletwee mijn ouders hebben ook op deze school gezeten. Mijn moeder haalde haar diploma in 1936 en m'n vader in 1938. Goudberg was toen al leraar op de school. De oudleerlingen richtten toen een oudleerlingenvereniging op. Deze heette OLVULO en had tot het einde van de oorlog regelmatig bijeenkomsten en uitstapjes. Er werd ook (on)regelmatig een blad uitgegeven. Twee drukkerijen in Waalwijk danken aan dit blad hun bestaan: WSum en Klein Offsetdrukkerij Heurter (in 1997 opgeheven). Ik heb alle uitgegeven bladen nog. Kopie? Vraag per e-mail: lphrtr 'op' gmx . net.

NUTS ULO School, 1961

De directeur meneer Goudberg, die vaak op zijn viool zogenaamd muziekles gaf, wat een ellende vond ik dat.

De directeur meneer Goudberg, die vaak op zijn viool zogenaamd muziekles gaf, wat een ellende vond ik dat. Dan had je een Indische leraar, jammer zijn naam ben ik kwijt. Maar hij organiseerde vaak toneelstukjes en dan was ik er als de kippen bij. Ik vond hem de meest geschikte leraar van destijds. En een leraar met het alom bekende Kuifje, Hofstee meen ik mij te herinneren, hij werd ook Kuifje of de Kuch genoemd met zijn altijd stinkende pijp!! En dan had je er nog een........ Pontvuist. Vriendinnen van destijds Corrie van Drongelen, Christel Frodijma, en nog vele vrienden waarvan ik helaas de namen kwijt ben. En of ik een schoolliefde had, een zeker Paul??? Indische jongen, nu inmiddels mijn leeftijd? Op de foto die Leo Heurter geplaatst heeft zie ik waarempel mijn zusje die links (voor de kijkers rechts) van meneer Goudberg staat, met haar krullenbol. Zij woont al 36 jaar in Canada. En ik herken velen maar ben de namen kwijt. WAT JAMMERRRRRR. Ergens moet ik ook nog een schoolfoto hebben, zal het zo spoedig hier plaatsen........ Het bewuste Sinterklaasfeest, ja ja daar heb ik nog een foto van, (ook dit zal ik hier z.s.m. plaatsen) zittend links zie je Pontvuist, dan aan de rechterhand van Hofstee ben ik en aan de linkerhand mijn zusje Edmay. Wie herkent zich nog op deze foto? Hoe heten de 2 jongens? Inmiddels ook grijsaards........ Ennnn er was een vervelende jongen, die twee klassen hoger zat dan ik, PIET SOMERS!!! Toch moet ik toegeven dat hij er destijds heel goed uitzag.........

NUTS ULO School, 1960

Deze school staat te boek als een school aan de Stationsstraat, maar toen ik in de eerste klas kwam was dat in de Mr van Coothstraat.

Deze school staat te boek als een school aan de Stationsstraat, maar toen ik in de eerste klas kwam was dat in de Mr van Coothstraat. Volgens mij zijn we in 1968 verhuisd naar de Taxandriaweg (ondertussen omgebouwd naar pakeerplaats). Een aantal namen van klasgenoten kom ik ook tegen bij jaargang 1968. Verder waren we o.a in gezelschap van Clemens, die het eens presteerde om via het raam de klas te verlaten om vervolgens via de deur en een stomverbaasde leeraar weer doodleuk de klas binnen te stappen.

NUTS ULO School, 1965

?