Noordelijke Leergangen

Hondsrugweg 89 in Emmen, ( Toon op kaart )

3 scholieren

Bekijk de volledige pagina van Noordelijke Leergangen, blijf op de hoogte van reünies en vind je klassenfoto’s terug!

In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Log in en begin meteen of registreer je gratis!

Registreer gratis
  • Klassenfoto’s 0
  • Schoolgenoten 3

Op Noordelijke Leergangen vind je 0 klassenfoto’s en 3 schoolgenoten. Herken jij ze nog?

Meld je snel aan en kom weer in contact met je oud-schoolgenoten!

  • Schoolherinneringen 2

Dit was een avondopleiding Eng...

Dit was een avondopleiding Engels-MO-A. Ik heb hier het tweede en derde jaar gedaan. Het was een klein klasje van een man of vijf. Ik kan mij 4 docenten herinneren. De heer Wierda uit Rolde, de heer Commenee uit Emmen, Doctorandus iets met een W, en een man die helemaal uit Dokkum kwam. Het heeft tot 1977 geduurd voordat ik via het staatsexamen mijn akte binnen had. Later heb ik nog gehoord dat er ook LO-Handenarbeid werd gegeven. De LO en MO avond-opleidingen zijn in de negentiger jaren opgeheven en dus zal het toen in Emmen ook wel afgelopen zijn. Het waren gedegen opleidingen. Het was voor mensen met een baan de enige mogelijkheid om verder te studeren. Later heb ik ontdekt dat het LOI een paar opleidingen voor een akte MO had, nl. voor Engels en voor Geschiedenis. Achteraf gezein, had ik daar dus ook mijn Engels kunnen doen. Maar ook bij het LOI bestaan deze opleidingen niet meer, omdat er geen staatsexamens meer worden afgenomen. De akte Geschiedenis heb ik in de tachtiger jaren bij het LOI gehaald, d.w.z. via staatstentames op een universiteit en een staatsexamen voor het onderdeel Middeleeuwen. Toen ik 40 jaar oud was, had ik een akte Engels MO-A, een akte Gescheidenis MO-I, Sociale Academie HBO-kw, diploma vertaler Frans en diploma vertaler Duits. Ik ben toen aan de gang gegaan met bouwkunde met het doel om een eigen huis te ontwerpen en te bouwen. Toen ik 48 was, was ook dat gebeurd. Ik ben nu 59 en ik geniet al jaren van een ambteloos bestaan. Het zijn nou eenmaal rare tijden.

2007, Adriaan Paul

hier de opleiding Engels MO-A ...

hier de opleiding Engels MO-A gedaan, zou het leuk vinden om bijv eens een reünie te houden! Leerkrachten waren Dick Tack, Sietze Wierda, Janet vd Oudenallen, van Delden.. medestudenten Monique Kaspers, Marjan Schweppes, Tonny van Beek, Evelien Heijmans, Mariël, Danny Westerlaan, Luuk Strick, en zo nog een stuk of tien

2007, Willeke
?