Nieuwe huijzenschool

Watermanstraat (voorheen nieuwe kerkhof) in Groningen, ( Toon op kaart )

132 scholieren

Bekijk de volledige pagina van Nieuwe huijzenschool, blijf op de hoogte van reünies en vind je klassenfoto’s terug!

In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Log in en begin meteen of registreer je gratis!

Nieuwe huijzenschool foto

Op Nieuwe huijzenschool vind je 34 klassenfoto’s en 132 schoolgenoten. Herken jij ze nog?

Meld je snel aan en kom weer in contact met je oud-schoolgenoten!

Aanmelden

Hele leuke tijd gehad aan de watermanstraat.

Hele leuke tijd gehad aan de watermanstraat. Het schoolgebouw bestaat jammergenoeg niet meer ;-( Leraren: juf vd Wal, die heel pedagogisch met een klasgenoot (Jan Nieboer??) omging toen hij eens een meisje had uitgemaakt voor h**r (censuur): :"Jan, weet je wel wat dat is? Jan: nee juf! Juf: dan is het ook geen schelden!" Lieve Juf Bouwman met haar gezondheidsmanie. Herinner me haar verjaardag met een fruit- en notenman/vrouw op de tafel als traktatie!! Meneer Klootsema, Meneer Hagting, die heeeeele gemene oorvijgen in huis had, die we overigens wel verdienden! Schoolreisjes naar Ponypark Slagharen (toen nog een veredelede speeltuin!), Giethoorn, mn moeder was toen mee. Sexuele voorlichting door mevr. Visser. Die blijmoedig (jaren zeventig!!) vertelde over veel aspecten van de liefde waar sommigen nog nauwelijks en anderen al heel erg aan toe waren... De schooltuintjes... thuisgekomen met een heerlijke krop sla. Jaren later horen dat hij vol met luis zat en dat zuslief snel naar de spar aan de grote beerstraat was gestuurd voor een schoner en ongetwijfeld lekkerder exemplaar!

Nieuwe huijzenschool, 1969

Omdat ik en Jan (achternaam?) alle wiskunde opgaven al gemaakt hadden, boodschappen doen in winkelcentrum Paddepoel.

Omdat ik en Jan (achternaam?) alle wiskunde opgaven al gemaakt hadden, boodschappen doen in winkelcentrum Paddepoel. Ook een periode les gehad op boten in het Reitdiep. Heel leuk!

Nieuwe huijzenschool, 1970

directeur meneer Hagting, Juf van der Wal, Eddy Buisman, meester .

directeur meneer Hagting, Juf van der Wal, Eddy Buisman, meester .......(?) op de (nood)bootschool. Vrijdagmorgen voorgelezen worden door juf of meester Visser en 's middags handenarbeid etc namen: Marianne Top, Maaike Kleiterp, Agnes Kruizinga, Ineke Akkerman, Hella van der Spoel, Jan Gnodde, Jos van der Borg, Wim Klapwijk, Gert Luppes, Dolf Raatjes, Andre Venema, Paula Schreuder, Kathy ....., Thea Zielstra, Jopie Uilenberg, Martha en Otto Zwerver etc etc. En ja het schooltuintje, dat was toch ook wel leuk voor die kindjes die op een flat woonden, zoals ik.

Nieuwe huijzenschool, 1970

?