Nes

Schoolstraat 1 in Nes, ( Toon op kaart )

38 scholieren

Bekijk de volledige pagina van Nes, blijf op de hoogte van reünies en vind je klassenfoto’s terug!

In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Log in en begin meteen of registreer je gratis!

Nes foto

Op Nes vind je 12 klassenfoto’s en 38 schoolgenoten. Herken jij ze nog?

Meld je snel aan en kom weer in contact met je oud-schoolgenoten!

Aanmelden

Wat een leuke tijd daar op het Honnedun.

Wat een leuke tijd daar op het Honnedun. Alvorens deze school in 1960 werd geopend zaten we in de Burg. Buwaldaschool, voormalige landbouwschool. Ook nog een korte tijd in de "oude bioscoop". Het was in die tijd een kleine school. Ik zat met 3/4 kinderen in de klas. Eerst Meester Hoekstra gehad in klas 2 en 3. Zat met Wiesje Ente, Geesje Reinders, Ab Huber in de klas. Meester van der Sluis was hoofd, die werd opgevolgd door S. Mooijman. Meester Luursema kwam in de plaats van Meester Hoekstra. Schoolreis op de fiets,naar de Hemrik, waar we kampeerden in de boerderij van de ouders van meester van der Sluis. Het was ook de tijd dat de meisjes handwerken kregen van Juf. Bloem en de jongens handvaardigheid. Tijdens de pauze knikkeren, tipelen, en in de winter, ja toen waren er nog winters, ijsbaantje glijden op het schoolplein en op het Honnedun. Elk najaar op school een herfsttentoonstelling. Tegen sinterklaas altijd naar Leeuwarden, eerst naar het zwembad en dan naar de Harmonie. Jammer dat de school een aantal jaren geleden is dichtgegaan.

Nes, 1958

Prachtige herinneringen, Eerst nog meester vd Sluis en Hoekstra, daarna meester Mooijman en Luursema.

Prachtige herinneringen, Eerst nog meester vd Sluis en Hoekstra, daarna meester Mooijman en Luursema. 3 klassen in één ruimte. Als het winter was, droegen we emmers water op het honnedun en maakten zo een glijbaan, waar de klompen aardig glad van werden. De "burgemeestersduinen" waren erg geliefd om er vanaf te sleeën, of in een omgekeerde geyserkap er vanaf te glijden. De familie Siderius was immer vriendelijk, waar je als kind zijnde altijd welkom was. Klimmen in het kattebosje, een Solex huren bij Kievit voor een gulden per middag, en het onvergetelijke sundeklaas. Een schoolreisje ging naar Saaksum, (op de fiets), naar Leeuwarder CAF Meelfabriek, zwemmen in het "overdekte" en dan naar de Harmonie, waar Sneeuwwitje op ons wachtte. Het laatste mooie uitje ging naar Heemskerk, kasteel Assumburg. Het echtpaar dat het runde heette Vader en Moeder de Groot... Hobbyclub figuurzagen onder leiding van Meester Luursema op de zolder van het Binnenwegje. Ook was het een winter elke week s'avonds volksdansen. De moderne supermarkt van Nienhuis in de oude boerderij van Jan Kleijn, alles kon je er krijgen. Ook had hij in een strenge winter een 20 tal schapen achter z'n huis staan, de mest 30 cm hoog. Het kon gewoon. De toren van Nes, de oude meneer vd Brink luidde om 12 uur de klok. We gingen er rap heen om aan het touw te hangen. De kleine veerboot "de Waddenzee", had een mooi geluid, als de wind zuid was, kon je de motor s'morgens vroeg horen starten. De oude Friesland was een oude platte bak, en schuurde prima over de banken heen. koffiekopjes trilden over het tafelblad. Mooie tijd.................

Nes, 1960

kleine klassen, meester Luursema, spelen in de duinen.

kleine klassen, meester Luursema, spelen in de duinen

Nes, 1965

?