Nederlands Hervormde School

Voorstraat in Almkerk, ( Toon op kaart )

31 scholieren

Bekijk de volledige pagina van Nederlands Hervormde School, blijf op de hoogte van reünies en vind je klassenfoto’s terug!

In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Log in en begin meteen of registreer je gratis!

Registreer gratis
  • Klassenfoto’s 30
  • Schoolgenoten 31

Op Nederlands Hervormde School vind je 30 klassenfoto’s en 31 schoolgenoten. Herken jij ze nog?

Meld je snel aan en kom weer in contact met je oud-schoolgenoten!

  • Schoolherinneringen 19

nog oude klassefoto beschikbaa...

nog oude klassefoto beschikbaar

2006, Theo

In februari 1951 volgde ik mee...

In februari 1951 volgde ik meester Heringa op als onderwijzer op de school aan de Voorstraat. Ik had het er reuze naar mijn zin op de school van meester Willemse. Als de dag van gisteren herinner ik me de watersnoodramp van 1953. Hoewel de school net droog bleef,kon er uiteraard wekenlang geen les worden gegeven. Ik maakte me in die tijd nuttig door met een motorbootje de verbinding over de Alm te onderhouden tussen Almkerk en het zwaarder getroffen Nieuwendijk. Van het dorp naar de dijk voer in die dagen de "Van Dis-express".(Zie foto). In september 1953 vertrok ik naar Goes om in september 1955 terug te keren als opvolger van meester Willemse. Gedurende acht plezierige jaren bewoonden mijn vrouw en ik "Zonnehoek", toen nog eenzaam gelegen in het weiland tussen Quaternes en de Boerenleenbank. Daar werden onze drie kinderen geboren en waren mevrouw Colijn en Ans Straver onze wekelijkse, respectievelijk dagelijkse hulp. Leuk dat Noortje Boerdam zich mijn gebroken enkel herinnert. Dat komt,denk ik,omdat ik wekenlang dagelijks,op mijn fiets gezeten, van huis naar school vice versa werd geduwd door leerlingen die dat leuk vonden. Ik augustus 1963 vertrokken wij naar Doorn wegens mijn benoeming aan de Hervormde school Rhodestein.

2006, Deleted

Het fijne gevoel, toen ik schr...

Het fijne gevoel, toen ik schrijven leerde (overtrekken) Het vreselijke gevoel als juf Koekkoek? (eerste klas) je in het oorlel kneep, als je iets niet goed deed in haar beleving.....!!!!!

2006, Maaike
?