Nassauschool (Pr.Chr.-'school met de Bijbel')

Leidsestraat, 59 in Haarlem, ( Toon op kaart )

220 scholieren

Bekijk de volledige pagina van Nassauschool (Pr.Chr.-'school met de Bijbel'), blijf op de hoogte van reünies en vind je klassenfoto’s terug!

In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Log in en begin meteen of registreer je gratis!

Nassauschool (Pr.Chr.-'school met de Bijbel') foto

Op Nassauschool (Pr.Chr.-'school met de Bijbel') vind je 52 klassenfoto’s en 220 schoolgenoten. Herken jij ze nog?

Meld je snel aan en kom weer in contact met je oud-schoolgenoten!

Aanmelden

Ik weet nog bijna alle juffen en meesters: juf Vd Hoeff, Wassenaar (2e), Wolterbeek (zingen met Kerst op de Leidsevaart), Wassenaar (4e).

Ik weet nog bijna alle juffen en meesters: juf Vd Hoeff, Wassenaar (2e), Wolterbeek (zingen met Kerst op de Leidsevaart), Wassenaar (4e). Meneer Van Dijk in de 6e. Veel ziek geweest. Tijdens kerst in de 4e bleek Meester Van Wilgenburg overleden. De 5e was (mede daardoor) helemaal een ramp; diverse 'nood-figuren' zoals Jur Visser. ************************************

Nassauschool (Pr.Chr.-'scho..., 1973

Goede herinneringen aan meneer Zonnevijle, hoofd van de school.

Goede herinneringen aan meneer Zonnevijle, hoofd van de school. En aan mevrouw Wassenaar, Wolterbeek, nog een Wassenaar en Juf Verhoef. En Franse les van meneer v. Wilgenburg. Namen uit mijn klas.oa. Paul Klaver, Piet v Weel, Wim Oudshoorn, Peter Weltevreden,Benno Breeuwer,Willem Tuin,Martin Jans,Fred Mentjox. Liesbeth Tuin,José v Tienen,Yvonne Bosman,Rita Meinckens,Paula v Es,Zusjes Inpijn, en nog wat mensen waarvan ik niet meer helemaal op de naam kan komen. Heb ze wel op een foto staan die genomen is van de zesde klas op het klimrek achter de school. Uiteraard ook de namen van Jolanda Damo, Hans Broekman, met wie ik o.a nog bij THB gevoetbald heb en niet te vergeten, Coby Zwemmer. Goede herinneringen zijn, zwemmen in de Houtvaart na schooltijd en voetballen op het Leidse en Brouwersplein. En uiteraard disco in Buurthuis de Til en de fuifen bij diverse jongens en meisjes. Slijpen in het donker en leren zoenen.

Nassauschool (Pr.Chr.-'scho..., 1965

Hoofd onderwijzer G.

Hoofd onderwijzer G.J Wassenaar Ik (Wij) woonden in het weeshuis ( wat niet meer bestaat) op de Olieslagerslaan 5 Na de 8 ste klas naar de Ambachtschool op de Kleverparkweg. Het is leuk om al die andere verhaaltjes te lezen. Ik spreek dus van een hele lange tijd geleden en een andere samenleving. Ik heb Meester Zonneveld als onderwijzer mee gemaakt en hij was inderdaad streng maar rechtvaardig. Ik kan mij ook nog zeer goed herinneren dat de hele klas was uitgenodigd om het trouwen van Meester Wilgenburg bij te wonen in het oude stadhuis op de Grote Markt. Hij was een fijne meester. Het zou leuk zijn als iemand dat kon bevestigen want ik denk niet, gezien mijn leeftijd (72), deze leraren nog in leven zijn. Ik heb zeer veel herinneringen van deze tijd in de oorlogsjaren. Het afweergeschut op de St Bavo en het in brand steken van een rij huizen op de westergracht als vergelding door de duitsers zijn een paar van die herinneringen die ik nooit zal vergeten.

Nassauschool (Pr.Chr.-'scho..., 1942

?