Montessorischool

Vredehofweg 21 in Rotterdam, ( Toon op kaart )

158 scholieren

Bekijk de volledige pagina van Montessorischool, blijf op de hoogte van reünies en vind je klassenfoto’s terug!

In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Log in en begin meteen of registreer je gratis!

Montessorischool foto

Op Montessorischool vind je 29 klassenfoto’s en 158 schoolgenoten. Herken jij ze nog?

Meld je snel aan en kom weer in contact met je oud-schoolgenoten!

Aanmelden

Mijn eerste kennismaking met de harde maatschappij.

Mijn eerste kennismaking met de harde maatschappij. Kan me nog wel wat van herinneren, zoals ijssiepiepen op de verbinding tussen de "kleine" en de "grote" kralingse plas. Door het ijs gezakt en broek drogen in de klas bij mijnheer Vermeulen. Heb 3 verschillende lagere scholen gedaan waarvan dacht ik de eerste 3 jaar hier. Gym in de Hoflaan naast de kerk. gezeten. Mijn eerste vriendinnetje, Rolien van de Vijver (?) woonde in een groot withuis ergens achter de 's-Gravenweg. Mathilde (?) speelde viool en woonde ergens op of bij de Oostzeedijk. Dan hadden we Hans Ladage, zijn broertje kwam later. Hadden ook nog een zomerfeest (voorstelling) in de Peerenhof, bij het Exelcior terrein. Weet ook nog dat wij in het lokaal zaten rechts voor, met uitzicht op straat. Aan de andere kant van de hoofdingang had je dan een trap naar boven en daar was het speel lokaal met o.a. een Zandbak op poten. Heb volgens mij ook nog in de klas gezeten bij Rycardo Voogd, kan mijzelf alleen niet terugvinden op de door hem geplaatste foto, maar heb zelf nog een foto met deze leraar. Careltje van Eyk (?) woonde achter de Hoogstraat en schreef "Balonnenschrift", Rob Schouten en Hans Bakker herken ik dacht ik ook nog op de foto van Rycardo.

Montessorischool, 1959

Vierhouten, Nuytermans met zijn spruitjes.

Vierhouten, Nuytermans met zijn spruitjes.

Montessorischool, 1971

Sneeuwballen tegen "de vrije school", bij langelaar in de 5e in het gebouw van de vrije school.

Sneeuwballen tegen "de vrije school", bij langelaar in de 5e in het gebouw van de vrije school. Altijd voetballen (maar meestal met een tennisballetje) op het schoolplein. De "verkiezingen", het "gaatje" in de muur tussen de jongens en de meisjes op kamp!

Montessorischool, 1971

?