mavo nylan

prinsessenweg ?? in Leeuwarden, ( Toon op kaart )

475 scholieren

Bekijk het volledige profiel van mavo nylan, blijf op de hoogte van reünies en vind je klassenfoto’s terug!

In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  • Klassenfoto’s 52
  • Schoolgenoten 475

Op mavo nylan vind je 52 klassenfoto’s en 475 schoolgenoten. Herken jij ze nog?

Meld je snel aan en kom weer in contact met je oud-schoolgenoten!

  • Schoolherinneringen 280

Ik vond de MAVO eigenlijk een ...

Ik vond de MAVO eigenlijk een vreselijke school. De overgang van de basischool naar de brugklas was voor mij veel te groot. Ik kon eerst ook geen aansluiting vinden. Na de eerste klas veranderde dat. Ik leerde Jettie de Vries kennen, die kwam van de HAVO. jettie kwam van buiten. Uit Weidum en ik leerde nog meer meiskes van de dorpen daar in de buurt kennen. Eindelijk leuk contact en ik kwam lekkerder in mijn vel. Van de leraren ken ik veel bijnamen. Neusje, de handwerklerares, Moeke Wiersma van frans, die me telkens op mijn donder gaf in de eerste omdat ik haar juf bleef noemen ipv mevrouw. Blokhoofd natuurlijk van Biologie. Goofie van Duits. Wilkes van handel, Nijboer van Engels. En Bontius natuurlijk ,,wat kon die man prachtig geschiedenisles geven .

2002, Inge

In 1962 betrok ik met mijn med...

In 1962 betrok ik met mijn medeleerlingen de splinternieuwe MULO in het Nyln. Hoofd was de heer De Boer. Een paar namen van leraren: Douma (Duits), Van der Meer (geschiedenis), Van der Geest (Frans), Nijboer (Engels)..................... Toen ik op deze school kwam was ik 16 jaar; ik kwam in de 4e klas MULO A met handelskennis) In Juli 1963 slaagde ik voor mijn examen en ging ik werken bij de belastingdienst waar ik nog steeds werkzaam ben. T/m de 3e klas hadden wij de Keizersgracht-ULO aan de Gedempte Keizersgracht bewoond en (gedeeltelijk) de Tjerk Hiddesschool.

2002, Herman

Ik zat op deze school die toen...

Ik zat op deze school die toen nog (m)ulo Nylân heette. Daar staan verder mijn gegevens dan ook. Volgens mij was ons jaar zo'n beetje het laatste ulo jaar en zat de mavo ons op de hielen. Mijn laatste jaren daar woonde ik al in Stiens. De toenmalige adjunct directeur Boonstra heeft mij nog op school weten te houden en daardoor kon ik later lekker naar het CIOS te Overveen.

2002, Huib
?