Mariaschool

Gasthuisstraat 1 in Eindhoven, ( Toon op kaart )

151 scholieren

Bekijk het volledige profiel van Mariaschool, blijf op de hoogte van reünies en vind je klassenfoto’s terug!

In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  • Klassenfoto’s 35
  • Schoolgenoten 151

Op Mariaschool vind je 35 klassenfoto’s en 151 schoolgenoten. Herken jij ze nog?

Meld je snel aan en kom weer in contact met je oud-schoolgenoten!

  • Schoolherinneringen 111

Ach, ik word weemoedig als ik ...

Ach, ik word weemoedig als ik de stukjes bij mijn schoolgenootjes lees en de foto's bekijk. Zoveel fijne herinneringen, ik was op deze school heel gelukkig. In de 3e juffrouw De Groof (?), oud, lief en spierwit haar, Clement in de 4e, dat was minder. Zuster Thea in de 5e en zuster Martin in de 6e. Heel wijze vrouw was dat, ik heb haar nog een aantal jaren daarna soms opgezocht, liep ik even de school binnen. Ik was bevriend met Mieke Kerkhofs, Jacqueline Vriens en Greetje Baten, maar ook veel anderen zie ik zó nog voor mij. En natuurlijk die dikke katoenen onderbroeken die we in de handwerkles bij zuster Henriëtte breiden voor de missie. Daar zullen ze in Afrika wel blij mee zijn geweest evenals met de doppen van de melkflessen die we daarvoor spaarden. Wat me achteraf treft, maar toen heel gewoon was: er werd onderscheid gemaakt naar je sociale afkomst. Niet door de kinderen, die speelden gewoon met elkaar, met wel door sommige zusters en ouders.

2002, Hanneke

Halverwege de 1 ste klas kwam ...

Halverwege de 1 ste klas kwam ik bij juffr.vd Kerkhof, 2 de juffr.Janssen, 3dejuffr.v.Wetten(Juliette),4 de juffr. Flagge zij zag alles in de zwarte blinkende piano,5 de juffr. Wienk(een hele jonge juffrouw)en de 6 de Zr.Martin, Zr.henriette handwerken

2002, Deleted

Juffrouw de Groof, derde klas,...

Juffrouw de Groof, derde klas, dat was een schat. Juffrouw Clement, in de vierde, deed haar naam geen eer aan!

2003, Deleted
?