Mariaschool

Gasthuisstraat 1 in Eindhoven, ( Toon op kaart )

149 scholieren

Bekijk de volledige pagina van Mariaschool, blijf op de hoogte van reünies en vind je klassenfoto’s terug!

In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Log in en begin meteen of registreer je gratis!

Mariaschool foto

Op Mariaschool vind je 32 klassenfoto’s en 149 schoolgenoten. Herken jij ze nog?

Meld je snel aan en kom weer in contact met je oud-schoolgenoten!

Aanmelden

Ach, ik word weemoedig als ik de stukjes bij mijn schoolgenootjes lees en de foto's bekijk.

Ach, ik word weemoedig als ik de stukjes bij mijn schoolgenootjes lees en de foto's bekijk. Zoveel fijne herinneringen, ik was op deze school heel gelukkig. In de 3e juffrouw De Groof (?), oud, lief en spierwit haar, Clement in de 4e, dat was minder. Zuster Thea in de 5e en zuster Martin in de 6e. Heel wijze vrouw was dat, ik heb haar nog een aantal jaren daarna soms opgezocht, liep ik even de school binnen. Ik was bevriend met Mieke Kerkhofs, Jacqueline Vriens en Greetje Baten, maar ook veel anderen zie ik zó nog voor mij. En natuurlijk die dikke katoenen onderbroeken die we in de handwerkles bij zuster Henriëtte breiden voor de missie. Daar zullen ze in Afrika wel blij mee zijn geweest evenals met de doppen van de melkflessen die we daarvoor spaarden. Wat me achteraf treft, maar toen heel gewoon was: er werd onderscheid gemaakt naar je sociale afkomst. Niet door de kinderen, die speelden gewoon met elkaar, met wel door sommige zusters en ouders.

Mariaschool, 1960

Halverwege de 1 ste klas kwam ik bij juffr.

Halverwege de 1 ste klas kwam ik bij juffr.vd Kerkhof, 2 de juffr.Janssen, 3dejuffr.v.Wetten(Juliette),4 de juffr. Flagge zij zag alles in de zwarte blinkende piano,5 de juffr. Wienk(een hele jonge juffrouw)en de 6 de Zr.Martin, Zr.henriette handwerken

Mariaschool, 1966

Juffrouw de Groof, derde klas, dat was een schat.

Juffrouw de Groof, derde klas, dat was een schat. Juffrouw Clement, in de vierde, deed haar naam geen eer aan!

Mariaschool, 1957

?