Maria Gorettischool (later Paus Johannesschool / is gesloopt)

Van der Helststraat 2 in Alkmaar, ( Toon op kaart )

65 scholieren

Bekijk de volledige pagina van Maria Gorettischool (later Paus Johannesschool / is gesloopt), blijf op de hoogte van reünies en vind je klassenfoto’s terug!

In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Log in en begin meteen of registreer je gratis!

Maria Gorettischool (later Paus Johannesschool / is gesloopt) foto

Op Maria Gorettischool (later Paus Johannesschool / is gesloopt) vind je 10 klassenfoto’s en 65 schoolgenoten. Herken jij ze nog?

Meld je snel aan en kom weer in contact met je oud-schoolgenoten!

Aanmelden

jufr.

jufr. ten dam/zuster suzanne-marie marijke rood

Maria Gorettischool (later ..., 1956

De school heette in de tijd dat ik erop zat, trouwens Pius X.

De school heette in de tijd dat ik erop zat, trouwens Pius X. Onze meester in de 6e klas was de heer Gomes, een geweldige leraar. Hij gaf voor het eerst les in tafelgroepjes. Van de geboorte van zijn eerste kind heeft hij dia's of film laten zien, wat ik toen heel indrukwekkensd vond. Zijn vrouw gaf handwerkles en las tussendoor voor uit een prachtig boek, waar ik de titel nog wel graag van zou willen weten. Meneer Gomes is helaas en veel te jong overleden. In de 3e klas had ik les van juffrouw Kaandorp. Ik herinner me dat ze een brommerongeluk had gehad door dat iemand in een geparkeerde auto de deur opensloeg en zij daar tegen aan reed. Herinneringen aan de eerste klas met juffrouw Tiadens, die altijd helemaal om je heen boog om je te leren schrijven, wat voelde ik me opgesloten, In de 2e klas de eerste heilige communie, oefenen in de gymzaal, naast een jongetje uit de andere klas die ik helemaal niet kende toen. De schoolmelk, die zo lauw was 's morgens en ik verafschuwde. Helaas hadden ze het door als ik hem weg gaf aan dorstige jongens. Eens per jaar werd het gelukkig chocolademelk: met Sinterklaas. In de vijfde klas zaten we in een dependance. Jongens hadden een boxer (hond) opgestookt, die van enthousiasme naar mijn hand beet. Omdat ik helemaal niet bang was keek ik er niet naar om, maar van meester Dorpmans (?) moest ik naar huis om een tetanusinjectie te halen. Ik lopend naar huis, maar ook mijn moeder vond het onzin want het stelde bijna niets voor. Dus weer naar school. Ach, er zijn zoveel herinneringen.

Maria Gorettischool (later ..., 1963

zesde klas Hr.

zesde klas Hr. Gomes, (gele vingers van het roken) geweldige leraar. Hans de Graaff, Claire Bot, tis wel diep graven .....

Maria Gorettischool (later ..., 1959

?