Maria Gorettischool

Pastoriestraat in Eindhoven, ( Toon op kaart )

150 scholieren

Bekijk de volledige pagina van Maria Gorettischool, blijf op de hoogte van reünies en vind je klassenfoto’s terug!

In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Log in en begin meteen of registreer je gratis!

Maria Gorettischool foto

Op Maria Gorettischool vind je 23 klassenfoto’s en 150 schoolgenoten. Herken jij ze nog?

Meld je snel aan en kom weer in contact met je oud-schoolgenoten!

Aanmelden

ik herinner me zr.

ik herinner me zr.Nicola, zr.Olinda, juf. Rietbergen, pastoor Verhoeven

Maria Gorettischool, 1969

Juffrouw Hageman trouwde toen ik in (dacht ik ) de eerste klas zat.

Juffrouw Hageman trouwde toen ik in (dacht ik ) de eerste klas zat. Juffrouw Jennissen had ik in de tweede klas. Zij had lange rechte blonde haren. Dat wilde ik destijds ook! Mijn moeder heeft haar trouwjurk nog gemaakt. Zij trouwde in een minijurk met een flaphoed en heeft daar toen de krant nog mee gehaald. In de derde klas had ik juffrouw Caeders of zoiets. Zij vertrok halverwege het jaar en toen kregen wij een jonge juffrouw met lange donker haren. Hoe zij heet weet ik niet meer (is dat misschien juffrouw Rietbergen geweest?)maar we staan er wel mee op de klassefoto. In de vierde klas kregen we mevrouw van Bommel. (Daar heb ik geen klassefoto van) Zij at altijd een appeltje in de klas. In de vijfde klas hadden we juffrouw Nicola. Zij kon ontzettend mooi zingen. Zij leidde ook het meisjeskoortje waar ik ook bij zat. In de zesde klas hadden wij zuster Geven. Zij was, als ik daar over terug denk een "progressieve" non. Wij mochten de tafeltjes in careevorm in de klas zetten en mochten als we dat wilden schuin gaan schrijven. Onze handwerkzuster was zuster Olinda "Oliepinda" zoals we haar noemde. Een aardige non. Tijdens het handwerken werd er voorgelezen uit een boek. De twee boeken die mij echt zijn bijgebleven zijn "Toen moeder ziek was" en "Toen moeder beter was" wat vond ik de verhalen zielig!!!! In de tijd dat ik daar op school zat hebben wij ook centrale verwarming gekregen een hele operatie was dat. Ik zie de mannen de buizen nog krommen op het schoolplein en wij erom heen staan tijdens de speelkwartiertjes. Ook weet ik nog dat wij ´s morgens netjes in rijtjes stonden te wachten voordat wij per klas de school in mochten. Ik weet nog dat we poezieplaatjes ruilden onder de overkapping aan het einde van het schoolplein. Je mocht in de zesde klas "de tuin doen" bij pastoor (Jan) Verhoeven. )(Zou hij zijn zesling nog hebben gekregen??) Hij heeft mij en mijn man die toevallig ook Jan Verhoeven heet op 11 mei 1983 getrouwd. Als wij de tuin hadden gedaan kregen we altijd een Mars van hem. De namen die mij bijgebleven zijn, Ellen Dujardin (hoi Ellen), Ellen Dekkers, Elsje Hellings, Nicole Dekkers, Rian van Tongeren, Mieke van de Kruis, Rinie (?) zij had kaarsrechte spierwitte haren, Dore (achternaam weet ik niet meer), Ineke Aarts (die zie ik zo nu en dan nog wel eens) Annet, er zat volgens mij nog een Ellen bij ons in de klas. Zij was in verhouding tot de rest van de meisjes erg klein en haar vader is tijdens een grote schoolvakantie verongelukt. Zij is later met haar moeder en zusje verhuisd naar het Tetrodeplein. Ik ben verschillende keren bij haar wezen "spelen". Wij hadden met een aantal meiden ook een geheimclubje met een codegeheimschrift en al. De meeste meisjes woonden allemaal in de "nieuwe" wijk bij de Jan van Bonenstraat, Torvalselaan etc.

Maria Gorettischool, 1965

Kan me alleen nog Zuster Geven herinneren, en Zuster Olinda.

Kan me alleen nog Zuster Geven herinneren, en Zuster Olinda. Als ik me niet vergis zat er ook een juffrouw Hennessen. Kinderen in mijn klas herinner ik me momenteel niet. Wat me altijd is bijgebleven was het tandarts bezoek...met groene kaarten werd je uit de klas gehaald. SChijnbaar dus nog een trauma achtergelaten!!!!!!

Maria Gorettischool, 1970

?