leeuwerikschool

leeuwerikstraat in Leeuwarden, ( Toon op kaart )

260 scholieren

Bekijk de volledige pagina van leeuwerikschool, blijf op de hoogte van reünies en vind je klassenfoto’s terug!

In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Log in en begin meteen of registreer je gratis!

leeuwerikschool foto

Op leeuwerikschool vind je 55 klassenfoto’s en 260 schoolgenoten. Herken jij ze nog?

Meld je snel aan en kom weer in contact met je oud-schoolgenoten!

Aanmelden

Ik woonde in de Mendelssohnstraat en heb van mijn 6e t/m 12e de Leeuwerikschool bezocht.

Ik woonde in de Mendelssohnstraat en heb van mijn 6e t/m 12e de Leeuwerikschool bezocht. Eerste 3 jaren bij Juffrouw Cuperus, toen in de vierde meester Boersma en de zesde meester Ehlhardt zoals iedereen denk ik. Daarna verhuisden we naar Bolsward. Ik ben ooit nog eens naar een reünie geweest en heb daar verschillende klasgenoten aangetroffen o.a. Jaap Ehlhardt en Joep(achternaam vergeten);Hennie Hofstra;Ri(k)a Osinga; Sientje Rodenhuis. Andere klasgenoten: Liskje Coree, (waar ik nog altijd contact mee heb); Marjan Vonk (van de bakker) Jopie Vlietstra; Simon (v/d Wal?) ; woonde toen in de Leeuwerikstraat. Meester Boersma kon altijd reuze aan je oren trekken, trouwens dat deed juffrouw Cuperus ook goed. Sinterklaasviering in de Harmonie was altijd een groot feest. Leuk Ria jou hier te ontmoeten. Ik woon al sinds 1969 in Deventer. Ja ene Siemen Jager was er ook nog.

leeuwerikschool, 1944

Ik woonde toen in de Roekstraat 27.

Ik woonde toen in de Roekstraat 27. De Leeuwerikschool was een gezellige school waar ik o.a. bij Juf Keuning in de eerste klas heb gezeten. 1 van de medeleerlingen was Susan Turkstra, dochter van de directeur van de beschuitfabriek aan de Troelstraweg. Is in die tijd naar Canada geemigreerd weet ik nog. Verder herinner ik mij nog dat ik es een keer een geweldige draai om mijn oren heb gehad van de "Hoofdmeester" met de achternaam Ehlhardt.. Een zoon van hem woont in Leeuwarden en heeft een functie bij het MCL. Verder herinner ik mij Juf Gorter??? van de 1ste of 2de klas..'twas allemaal wel behoorlijk streng..opstellen in rijen op het schoolplein voordat we naar binnen moesten 'marcheren' maar daar zijn we niet slechter van geworden.. Het jaarlijkse sinterklaasfeest in de Harmonie was elk jaar weer een geweldige happening met de nodige zenuwen etc..vooral als je bij sinterklaas moest komen...hihi.. Als jij je mij nog herinnerd stuur gerust een leuke email....

leeuwerikschool, 1952

Wat leuk om zo weer namen van vroeger op te halen.

Wat leuk om zo weer namen van vroeger op te halen. Zou ik het leuk vinden als iemand namen van klasgenoten zou kunnen aanvullen. Ik herinner me o.a. thee mogen maken voor de leraren. Meehelpen met leren lezen aan de lagere klassen. Muziek lessen, leren schrijven bij mevrouw Pieterse.

leeuwerikschool, 1966

?