Lagere Tuinbouwschool

van de Biltlaan in Kapelle, ( Toon op kaart )

12 scholieren

Bekijk de volledige pagina van Lagere Tuinbouwschool, blijf op de hoogte van reünies en vind je klassenfoto’s terug!

In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Log in en begin meteen of registreer je gratis!

Lagere Tuinbouwschool foto

Op Lagere Tuinbouwschool vind je 2 klassenfoto’s en 12 schoolgenoten. Herken jij ze nog?

Meld je snel aan en kom weer in contact met je oud-schoolgenoten!

Aanmelden

Gezellig schooltje bewoond door een groep van onbehouwen scholieren waar een bommelding of met de trekker van pa op het dak rijden geen taboe was.

Gezellig schooltje bewoond door een groep van onbehouwen scholieren waar een bommelding of met de trekker van pa op het dak rijden geen taboe was.

Lagere Tuinbouwschool, 1984

Het eerste jaar zaten we in een lokaal van de obs te Kapelle, onderaan de toren.

Het eerste jaar zaten we in een lokaal van de obs te Kapelle, onderaan de toren. In de pauze voetbalden we soms, waar nu het gemeentehuis staat. Je kon flink slaperig zijn onder de les, maar je moest oppassen dat de enige leeraar van de school,meester Nieuwenhuize, dat niet inde gaten had, dan was je nog niet jarig.Hij bracht ons tussendoor veel levenswijsheid en manieren bij.Na schooltijd hadden we in klas 3 en 4 praktijkles van Rinus Oele, je moest meestal dingen doen die je thuis al geleerd had, maar hier werd er extra bij stilgestaan.Hoewel de meesten tussen de 14 en 18 jaar waren, gedroegen we ons als volwassenen,waarchijnlijk omdat we buiten schooltijd meestal tussen volwassenen werkten.

Lagere Tuinbouwschool, 1948

We begonnen in een noodgebouw en al gauw werd er een prachtig nieuw gebouw neergezet.

We begonnen in een noodgebouw en al gauw werd er een prachtig nieuw gebouw neergezet. Dat staat er nog steeds, maar het heeft een andere bestemming gekregen. Een paar namen die ik me herinner: Meneer Nieuwenhuize, directeur van de school. Streng, doch rechtvaardig. Meneer Oele, praktijkdocent. Een paar leerlingen: Verhage, Joosse, Van Oosten, Tolhoek, Thijs Weststrate. Ik heb goede herinneringen aan deze school. Ik woonde in Rilland en ik ging, samen met Thijs, bijna altijd op de fiets naar school. 18 kilometer heen en 18 weer terug. Vaak wind tegen! Thijs woont een paar kilometer bij mij vandaan. Ik ontmoet hem nog regelmatig. Hij woont in Huizen; ik in Blaricum.

Lagere Tuinbouwschool, 1953

?