Ontdek PLUS

Lagere school (nederlands)

onbekend in Tjepoe, ( Toon op kaart )

4 scholieren

Bekijk de volledige pagina van Lagere school (nederlands), blijf op de hoogte van reünies en vind je klassenfoto’s terug!

In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Log in en begin meteen of registreer je gratis!

Lagere school (nederlands) foto

Op Lagere school (nederlands) vind je 0 klassenfoto’s en 4 schoolgenoten. Herken jij ze nog?

Meld je snel aan en kom weer in contact met je oud-schoolgenoten!

Aanmelden

Tjepoe was het hoofdkwartier van de Bataafsche Petroleum Maatschappij (Shell) in Midden-Java en veel vaders in deze kleine stad werkten in de olievelden en raffinaderij.

Tjepoe was het hoofdkwartier van de Bataafsche Petroleum Maatschappij (Shell) in Midden-Java en veel vaders in deze kleine stad werkten in de olievelden en raffinaderij. Ik was er minder dan één jaar en zat waarschijnlijk in de hoogste klas, komende uit Roemenie [waar ik mijn LS begon met privé onderwijs van nederlandse onderwijzers, o.a. de heer van Es die daar ook was voor andere kinderen van Astra Romana(Shell) employés] en moest in 1942 naar het internerings kamp Kareës te Bandoeng waar geen school was...

Lagere school (nederlands), 1941

* Ik zat daar op Java op de BPM-school.

* Ik zat daar op Java op de BPM-school. Op de achterkant van een van bijgesloten foto's staat de tekst: "Een herinnering aan je juffrouw Thea en de andere ll. Carl Tentua, Connie van Zanten, Hein Jansen, Joke Maljer, Gonnie Leveman, Marijke Greaves, Peter IJdel, Wietek Felix". (Carl Tentua heb ik in de jaren '60 nog eens ontmoet in Waddinxveen.) Op die foto is te zien dat de BPM-school een houten gebouw (of woning) was op betonnen palen om te voorkomen dat ongedierte en wilde beesten naar binnen gingen. * De andere foto - ook uit 1954 - is genomen bij het zwembad van de BPM waarop ook de zachtaardige indische juffrouw Thea staat. In mijn romantische geest was de school & omgeving een tropisch vakantie-oord. Een half jaar later, februari 1955, stond ik op een schoolplein in Oss voor het eerst van mijn leven te blauwbekken en te snotteren. De school was een bakstenen gebouw zoals ik die alleen kende van een Ot & Sien-afbeelding (getekend door Cornelis Jetses) op een leesplank of op een schoolplaat aan de muur in Tjepoe.

Lagere school (nederlands), 1954

Zeer weinig.

Zeer weinig

Lagere school (nederlands), 1941