Kweekschool

Nassauplein 10 in Alkmaar, ( Toon op kaart )

33 scholieren

Bekijk de volledige pagina van Kweekschool, blijf op de hoogte van reünies en vind je klassenfoto’s terug!

In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Log in en begin meteen of registreer je gratis!

Kweekschool foto

Op Kweekschool vind je 0 klassenfoto’s en 33 schoolgenoten. Herken jij ze nog?

Meld je snel aan en kom weer in contact met je oud-schoolgenoten!

Aanmelden

Achteraf gezien een leuke school.

Achteraf gezien een leuke school. Toen vond ik dat ik veel overbodigs leerde, later heb ik er profijt van gehad. Zomerdijk was temidden van het schoolse een uitzondering. Op zaterdagmorgen samen fietsen naar de Hondsbosse. Greebe rookte maar sigaren, en je had hem zoveel in de eerste leerkring: biologie, engels, frans en later ook nog schrijven.

Kweekschool, 1959

Leuke school en een herademing na de strenge Bouman Academie.

Leuke school en een herademing na de strenge Bouman Academie. In de kelder van de school was een soort kroeg, waar feesten gehouden werden. Ook herinner ik me dat we de volledige flora en fauna van een landje moesten onderzoeken en bestuderen en daar ook examen over moesten doen. In die tijd vond de directeur het niet nodig dat leerlingen algemeen beschaafd nederlands spraken, dialect was ook een taal.

Kweekschool, 1974

Na een jaar gaf ik het op; bleef zitten, was gefrustreerd omdat alles op les geven gericht was, hetgeen me tegenstond.

Na een jaar gaf ik het op; bleef zitten, was gefrustreerd omdat alles op les geven gericht was, hetgeen me tegenstond. Ik werk desondanks al vanaf mijn 20e jaar met kinderen en volwassenen!

Kweekschool, 1963

?