Koningin Emma school

Reggestraat 38 Den Helder in Den Helder, ( Toon op kaart )

183 scholieren

Bekijk de volledige pagina van Koningin Emma school, blijf op de hoogte van reünies en vind je klassenfoto’s terug!

In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Log in en begin meteen of registreer je gratis!

Koningin Emma school foto

Op Koningin Emma school vind je 24 klassenfoto’s en 183 schoolgenoten. Herken jij ze nog?

Meld je snel aan en kom weer in contact met je oud-schoolgenoten!

Aanmelden

Ik vond het een vreselijke elitaire school.

Ik vond het een vreselijke elitaire school. Je telde alleen mee als je pa iets hoogs was bij de marine. Vooral mr Wijker, maar van hem heb ik niet zolang les gehad omdat hij een ernstig autoongeluk kreeg. Toen hebben wij tijdelijk les gehad van mr Gjaltema. Ik heb ook heel wat keren op die "dalton"stoeltjes gezeten, omdat ik weer eens met een voetje op het gras was gekomen. Je werd door de pleinwacht (echt waar, die bestond) naar binnen gestuurd en dan werd je na de pauze door Wijker even lekker voor schut gezet tegenover de hele zesde klas. Als je er al voor de tweede of derde keer in korte tijd zat dan werd na de pauze ook even de deur naar de 5e klas opengezet zodat ook de 5e mee kon genieten van de bestraffing van die vreselijke overtreding. Ook heb ik mij verschrikkelijk geërgerd aan Wijker als hij weer eens zei " Nu gaan we even alleen door voor de mavo en havo klantjes, de lts en leao klantjes gaan maar even wat voor zichzelf doen". Je had dan als lts,er of leao,er niet het lef om mee te kijken want dan werd je door die streber van een Wijker finaal afgebrand. Ik heb er nog geen 2 jaar opgezeten maar het leken er wel 10. Elke keer als ik iets over een avondvierdaagse hoor krijg ik ook alweer braakneigingen. Dat moest ook altijd heel streng en gediciplineerd gebeuren. Je werd er zelfs voor geselecteerd!!! Ik mocht het eerste jaar bijna niet meedoen omdat ik te "boers" was. Ik kwam uit Drenthe en dat kon nooit goed gaan. Als je dit allemaal terugleest denk je echt dat het voor de oorlog geweest moet zijn. Nee, geen enkele leuke herinnering, niet aan de 5e (met Wieringa)en niet aan de 6e klas(met Wijker).

Koningin Emma school, 1971

In de 4e klas juffrouw Okel in de houten noodschool bij de Rijnstraat.

In de 4e klas juffrouw Okel in de houten noodschool bij de Rijnstraat. Herinner me nog heel goed dat dhr. Kleinsma (toenmalig hoofd)ons tijdens een stevige storm sommeerde onmiddelijk de school te verlaten omdat de school omvergeblazen werd. Stukken dakbedekking, papier enz. vlogen door de lucht. Mijn jas belandde in een plas. In de 5e klas voor het eerst in een nieuw stenen schoolgebouw aan de Reggestraat. Na 4 jaar een onderwijzeres een onderwijzer (Dhr. Deutekom). Was wel wennen maar zijn prachtige pianospel maakte veel goed. In klas 6 dhr. Wijker. Ik heb aan hem alleen maar goede herinneringen. Een gigantisch grote leren jas en een dito brommer zijn mij nog het meest bij gebleven. Namen?: Rino Beek, Wim Snikkers, Wim Schipper, Ria van Strien, Rein van de Berg, Jan de Vries, verder wel veel gezichten maar de namen sta ik niet meer voor in...

Koningin Emma school, 1958

Ik ging om met Francien van Twillert,Katharina van der Velde (met haar zat ik ook op volleybal) Marleen Michelhoff(nog steeds contact mee).

Ik ging om met Francien van Twillert,Katharina van der Velde (met haar zat ik ook op volleybal) Marleen Michelhoff(nog steeds contact mee). Het was in mijn beleving een fijne school. Ik heb er een leuke tijd gehad. Favoriete meester was van mij meneer Valkenier en meester Picauly. Benieuwd wat er van al die klasgenootjes geworden is...

Koningin Emma school, 1975

?