Kleuterschool Raaltestraat

Raaltestraat in Den Haag, ( Toon op kaart )

15 scholieren

Bekijk de volledige pagina van Kleuterschool Raaltestraat, blijf op de hoogte van reünies en vind je klassenfoto’s terug!

In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Log in en begin meteen of registreer je gratis!

Kleuterschool Raaltestraat foto

Op Kleuterschool Raaltestraat vind je 7 klassenfoto’s en 15 schoolgenoten. Herken jij ze nog?

Meld je snel aan en kom weer in contact met je oud-schoolgenoten!

Aanmelden

Juffrouw bisschop was het hoofd van de school.

Juffrouw bisschop was het hoofd van de school.ik had het er heel erg naar me zin vooral omdat als we buiten waren dat ik dan ook me broers en zus op de speelplaats zag. ik weet nog dat dick beck bij me op school zat

Kleuterschool Raaltestraat, 1965

De kleuterschool in de Raaltestraat in Den Haag (1961) Eenmaal vier jaar geworden mocht ik naar de kleuterschool in de Raaltestraat de school zal nog best wel een naam hebben gehad maar ik weet ‘m niet meer.

De kleuterschool in de Raaltestraat in Den Haag (1961) Eenmaal vier jaar geworden mocht ik naar de kleuterschool in de Raaltestraat de school zal nog best wel een naam hebben gehad maar ik weet ‘m niet meer. Wat ik mij er nog wel van weet te herinneren zijn, de grote houten blokken waarmee je mocht spelen in combinatie met een houten treintje, het buitenspeelgoed dat in een planken schuur was opgeborgen en waarnaar je kon kijken tussen de verticale planken door. Ook waren er houtenkratjes met daarin kleine flesjes waar water en een kleurstof in zat en bij behoorlijk schudden werd de inhoud één kleur. De didactische waarde is mij altijd een raadsel gebleven. Verder was er eens in de maand aan het einde van de gang een poppenkast voorstelling waar wij met ingehouden adem vanaf de grond naar zaten te kijken. In de lokalen - voor zover ik het mij kan herinneren waren er vier lokalen met lange gordijnen en linoleum op de vloer – stonden houten tafels met houten stoelen verder waren er granieten wasbakken met aanrecht die niet waren afgewerkt met een kastje maar met een simpel gordijntje aan een gordijnveertje. Het was de eerste keer weg van huis weg bij moeder. Hoewel het toch dicht bij huis was, ik woonde toen op de Meppelweg 30, weet ik nog wel dat ik altijd uitkeek naar het moment dat de juf de klas tot de orde riep en we weer naar huis mochten gaan. Volgens mij was ik niet de enige want met veel gegil renden we altijd in de armen van de altijd weer aanwezige moeders. Ik denk wel met veel warmte terug aan de juf die ik toen had, haar naam ben ik kwijt maar bij het zien van hij gezicht op de foto’s weet ik dat het goed was.

Kleuterschool Raaltestraat, 1961

Ik herinner me dat er een klassenfoto buiten werd gemaakt.

Ik herinner me dat er een klassenfoto buiten werd gemaakt. Helaas heb ik deze niet. Op de foto die nu op de site staat (1961) van Coen Verplak staat wel mijn broer Hans. Tot mijn schrik zag ik laatst dat het hele huizenblok waarin de kleuterschool was gevestigd, met de grond gelijk is gemaakt, evenals de overzijde. Inmiddels staan er koopwoningen. Op 22-1-2009 heb ik een foto geplaatst van de oudste kleuters uit juli 1960 ter gelegenheid van hun afscheid. Ik ben erg blij dat ik deze foto heb teruggevonden.

Kleuterschool Raaltestraat, 1959

?